Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

CSM București s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a învins-o pe Krim și în retur cu același scor

  • CSM București s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin, după 30-24 în returul cu Krim Ljubljana din play-off.
  • Într-o Sală Polivalentă arhiplină, campioana României le-a învins pe slovene cu același scor ca și în meciul tur.
  • Cristina Neagu, cu 7 goluri și Jennifer Gutierrez, cu 6 goluri au fost cele mai bune marcatoare ale bucureștencelor. Campioana României a condus cu 5-3 şi 8-5, iar rezultatul pauzei a fost 14-13.

Citește mai multe despre calificarea CSM București în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

PSD și PNL fac calcule pentru candidați comuni și la alegerile din provincie, după ce s-au înțeles asupra Bucureștiului. Avantaje și dezavantaje

  • PSD și PNL poartă discuții pe tema candidaților comuni la alegerile locale din provincie. Părerile sunt împărțite în teritoriu și o decizie va fi luată săptămâna viitoare.
  • Liderii Coaliției ar urma să se întâlnească luni seară, pentru a stabili dacă PSD și PNL vor avea candidați comuni în Brașov, Bacău și Timișoara, adică municipiile care au primari USR în acest moment.
  • PSD și PNL s-au pus de acord să-l susțină pe independentul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Generală a Bucureștiului, însă mai au de lucru cu candidații din teritoriu.

Citește mai multe despre discuțiile dintre PSD și PNL.

Washingtonul dă undă verde unui ajutor militar în valoare de 228 milioane de dolari pentru trei statele baltice

  • Washingtonul a aprobat un ajutor pentru apărare în valoare de 210 milioane de euro pentru cele trei state de la granița estică a NATO.
  • Potrivit oficialilor estonieni din domeniul apărării, SUA au aprobat o nouă serie de ajutoare militare pentru Lituania, Estonia și Letonia.
  • Cele trei țări - toate membre NATO și UE - sunt vecine ale Rusiei și ale aliatului acesteia, Belarus.

Citește mai multe despre ajutorul militar al SUA.

Zelenski afirmă că Putin încearcă „să dea vina” pe Ucraina pentru atacul armat de la Moscova

  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a acuzat sâmbătă pe omologul său rus Vladimir Putin că încearcă „să dea vina” pe Ucraina după atacul sângeros lansat vineri seara asupra unei săli de concert de la periferia Moscovei.
  • Vladimir Putin a dat asigurări sâmbătă că „toţi cei patru autori” ai atacului în care au fost ucise vineri cel puţin 143 persoane, potrivit unui nou bilanţ, au fost arestaţi în timp ce „se îndreptau spre Ucraina.
  • „Se îndreptau spre Ucraina unde, conform datelor preliminare (ale anchetatorilor), le fusese pregătită o 'fereastră' pentru a trece graniţa”, a afirmat Putin.

Citește mai multe despre declarațiile lui Zelenski.

Israelul atacă principalul spital din Gaza, în timp ce protestele pun stăpânire pe Tel Aviv

  • Forțele israeliene susțin că au ucis 170 de militanți Hamas în timpul unor lupte grele în apropierea spitalului Al Shifa din Gaza. Autoritățile palestiniene au raportat că raidul a dus la moartea a cinci pacienți din unitatea medicală din orașul Gaza.
  • Forțele de apărare israeliene au afirmat că vor încheia operațiunea ''doar atunci când ultimul dintre teroriști va fi în mâinile noastre - viu sau mort".
  • Forțele de apărare israeliene afirmă că are informații concrete că luptătorii Hamas au sediul la spital, care oferă asistență medicală critică și adăpost pentru locuitorii din Gaza.

Citește mai multe despre atacul israelian asupra principalului spital din Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE