Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israelul atacă principalul spital din Gaza, în timp ce protestele pun stăpânire pe Tel Aviv

Forțele israeliene susțin că au ucis 170 de militanți Hamas în timpul unor lupte grele în apropierea spitalului Al Shifa din Gaza. Autoritățile palestiniene au raportat că raidul a dus la moartea a cinci pacienți din unitatea medicală din orașul Gaza, potrivit Euronews.com.

Forțele de apărare israeliene au afirmat că vor încheia operațiunea ''doar atunci când ultimul dintre teroriști va fi în mâinile noastre - viu sau mort".

Forțele de apărare israeliene afirmă că are informații concrete că luptătorii Hamas au sediul la spital, care oferă asistență medicală critică și adăpost pentru locuitorii din Gaza. Hamas a negat acest lucru, susținând că cei uciși erau pacienți și civili.

Aripa armată a grupării militante palestiniene a declarat că luptătorii săi au fost angajați în lupte cu forțele israeliene în jurul spitalului, împreună cu Jihadul Islamic.

Mișcarea anti-război câștigă teren în Tel Aviv

Sâmbăta a devenit o zi anuală în Israel pentru demonstrații antiguvernamentale în întreaga țară. La Tel Aviv, protestatarii au blocat sensuri giratorii cheie și s-au apropiat de casele politicienilor și ale militarilor.

Aceștia cer o încetare a focului între Israel și Hamas, pentru a elibera ostaticii rămași deținuți de gruparea militantă în Fâșia Gaza. În prezent, cel puțin 134 de ostatici se află încă în Gaza.

Associated Press a raportat că Israelul crede că cel puțin 30 dintre ei au fost uciși la 7 octombrie sau au murit în captivitate. Unii dintre ei au fost uciși de focuri de armă sau de raiduri aeriene israeliene.

Israelul și Hamas continuă negocierile privind ostaticii prin intermediul Qatarului

Israelul a acceptat provizoriu să elibereze mai mulți prizonieri palestinieni ca parte a unui compromis încurajat de SUA, potrivit unui raport al Canal 12 din Israel.

Discuțiile indirecte în curs de desfășurare în Qatar între Israel și Hamas privind un acord de eliberare a ostaticilor și încetarea focului în Gaza nu au reușit până în prezent să producă un progres major.

Un decalaj important este numărul de prizonieri palestinieni care ar trebui să fie eliberați pentru a asigura eliberarea soldatelor FDI ținute ostatice în Gaza începând cu 7 octombrie.

De asemenea, Israelul a insistat să reziste cererii Hamas ca orice eliberare viitoare de ostatici să fie condiționată de o încetare a focului, promițând să continue campania militară în Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE