Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Secretarul general al ONU, vizită în Egipt. Guterres a reînoit apelurile de încetare a focului în Fâșia Gaza

Secretarul general al ONU a efectuat o vizită în Egipt, la granița cu Fâșia Gaza, pentru a face un nou apel de încetare a focului. Antonio Guterres a mers în partea egipteană a punctului de trecere Rafah, pe unde intră proviziile în enclavă.

Apel pentru încetarea focului

Vizita lui Guterres are loc într-un moment extrem de tensionat deoarece armata de la Tel Aviv intenționează să lanseze un asalt terestru în Rafah. Recent, Consiliul de Securitate al ONU a respins rezoluția privind armistițiul în Gaza inițiată de Statele Unite. Aproape două milioane de oameni se adăpostesc la Rafah, cel mai sudic oraș din Fâșia Gaza.

Antonio Guterres, secretarul general al ONU: „Acum, mai mult ca oricând, este timpul pentru o încetare imediată a focului. Este timpul să reducem armele la tăcere. Palestinienii din Gaza, copii, femei, bărbați, rămân blocați într-un coșmar non-stop.

Aici, din acest punct de trecere, vedem durerea și lipsa de suflet a tuturor. Un șir lung de camioane de ajutor blocate de o parte și de alta a porților, și umbra foametei de cealaltă parte. Acest lucru este mai mult decât tragic. Este o atrocitate morală. Orice atac suplimentar va înrăutăți și mai mult situația. Va fi mai rău pentru civilii palestinieni, pentru ostatici și pentru toți oamenii din regiune.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE