Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski afirmă că Putin încearcă „să dea vina” pe Ucraina pentru atacul armat de la Moscova

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a acuzat sâmbătă pe omologul său rus Vladimir Putin că încearcă „să dea vina” pe Ucraina după atacul sângeros lansat vineri seara asupra unei săli de concert de la periferia Moscovei, atac care a fost revendicat de organizaţia jihadistă Stat Islamic, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Ceea ce s-a întâmplat la Moscova este evident: Putin şi ceilalţi ticăloşi încearcă doar să dea vina pe altcineva”, a spus Zelenski în mesajul său zilnic, după ce oficiali ruşi au avansat ipoteza unei piste ucrainene.

Putin, convins de legăturile atacatorilor cu Ucraina

Vladimir Putin a dat asigurări sâmbătă că „toţi cei patru autori” ai atacului în care au fost ucise vineri cel puţin 143 persoane, potrivit unui nou bilanţ, au fost arestaţi în timp ce „se îndreptau spre Ucraina”, notează AFP.

„Se îndreptau spre Ucraina unde, conform datelor preliminare (ale anchetatorilor), le fusese pregătită o 'fereastră' pentru a trece graniţa”, a afirmat Putin, dând asigurări că „cei care se află în spatele acestor terorişti vor fi pedepsiţi” şi că „nu vor avea un destin de invidiat”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE