Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Publicat de: Euronews

De două ori pe zi, de la orele 7:30 și 20:00, iar în weekend, de la 8:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

București: capitala trotuarelor pline de gheață. Primăriile se amendează reciproc că nu le-au curățat, iar cetățenii trebuie să meargă cu atenție

 • Bucureștiul a devenit Capitala trotuarelor pline de gheață.
 • Deși au trecut cinci zile de la ultima ninsoare, bucureștenii trebuie să meargă cu grijă pe străzile necurățate de primării, locatari sau companii.
 • Autoritățile par mai preocupate să se amendeze reciproc, decât să rezolve problema.

Află cum a devenit București, capitala trotuarelor pline de gheață.

Drumul pâinii, de la fabrică la raft. Pâinea este mai scumpă și de opt ori decât un kilogram de grâu

 • În România, un kilogram de pâine albă poate ajunge să coste la raft chiar și de opt ori prețul unui kilogram de grâu.
 • Brutarii spun că prețul făinii reprezintă doar 30% din costul unei pâini. 
 • Experții din industrie spun că există un principiu simplu de calcul: dacă prețul grâului reprezintă o unitate, cel al făinii este de două unități, iar pâinea ar trebui să valoreze patru.

Citește din ce alte motive pâinea este mai scumpă și de opt ori decât un kilogram de grâu.

Mouratoglou, ținta criticilor în social media. Simona Halep a anunțat ruptura de antrenorul francez în decembrie, la Euronews

 • Implicarea în cazul de dopaj al Simonei Halep îi aduce tot mai multe critici antrenorului Patrick Mouratoglou.
 • Extrem de popular și de apreciat, de-a lungul anilor, francezul a devenit o adevărată țintă pentru mulți iubitori ai tenisului, cei care îl fac responsabil de situația prin care trece fostul lider WTA.
 • La startul Australian Open, Mouratoglou a fost protagonistul unei analize video postate pe paginile de Instagram și Twitter ale turneului, iar comentariile au fost dintre cele mai diverse.

Mai multe detalii despre ruptura dintre Simona Halep și Patrick Mouratoglou.

Erdogan şi Raisi s-au întâlnit la Ankara pentru a discuta despre cum se poate evita o escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu

 • Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a insistat asupra pericolului unei escaladări a tensiunilor în Orientul Mijlociu, primindu-l miercuri pe omologul său iranian Ebrahim Raisi, care i-a sugerat să rupă relaţiile cu Israelul.
 • Şeful statului turc a lansat un apel la adoptarea unor "măsuri urgente" pentru a se pune capăt conflictului între Israel şi Hamas, denunţând încă o dată "atacuri inumane" împotriva civililor din Gaza.
 • Cei doi şefi de stat şi-au afirmat de asemenea voinţa de a lupta împotriva ameninţărilor teroriste, la trei săptămâni după un dublu atentat sinucigaş revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, soldat cu 89 de morţi în sudul Iranului.

Mai multe informații despre întâlnirea președintelui turc Recep Tayyip Erdogan cu omologul său iranian Ebrahim Raisi.

Cum încearcă China să sporească natalitatea. Statul comunist vrea să ajute familiile cu program lung de muncă

 • Autoritățile din China, confruntate cu o scădere a natalității, adoptă tot mai multe măsuri care să îi convingă pe părinți că este nevoie de mai mulți copii.
 • Pentru a le demonstra că statul are grijă de cetățenii săi, elevii au parte, de exemplu, de programe speciale în așa numite cursuri de îngrijire, de fapt un program de after-school.
 • Cu temperaturile scăzute din această perioadă, sălile sunt bine încălzite, iar fiecare copil a primit materiale de protecție împotriva frigului, inclusiv mănuși.

Vezi cum încearcă China să sporească natalitatea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE