Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Chivu, dezvăluiri dureroase: a exagerat cu medicamentele după accidentare și a devenit agresiv. Colegii i-au sunat soția

Grav accidentat după o lovitură la cap, fostul căpitan al României a povestit, în presa din Italia, cum i s-a schimbat comportamentul din cauza unui medicament menite să-l ajute. "Colegii de la Inter mi-au sunat soția să o întrebe dacă nu cumva o bat." a povestit Cristian Chivu pentru Sportitalia, citată de Corriere dello Sport.

"Am pus în balanță cariera și viața. Din fericire, sunt aici."

În ianuarie 2010, fundașul român a suferit o accidentare îngrozitoare, în partida Chievo-Inter. S-a lovit la cap și a ajuns direct pe masa de operație, unde medicii i-au îndepărtat un hematom periculos. "A fost ziua renașterii mele. Am avut noroc. Era cât pe ce să nu mai pot vorbi și mișca partea stângă a corpului. Zilele de convalescență, miile de întrebări pe care mi le-am pus, incertitudinea asupra carierei de fotbalist profesionist în raport cu șansa la o viață normală...Le-am pus în balanță, dar, din fericire, încă sunt aici." și-a amintit Chivu.

Soarta i-a surâs: a revenit pe teren, după zece săptămâni și avea să câștige Liga Campionilor cu Inter, în acel an. Dar au existat și momente controversate: un scandal cu fanii Romei (de la care s-a și transferat pe Meazza) ori un pumn aplicat unui jucător, într-un meci cu Bari.

"După două luni și jumătate eram pe teren, cu toate temerile și incertitudinile. Jucam dar sufeream când venea vorba să lovesc mingea cu capul. Medicamentele pe care le-am luat sunt cele care m-au determinat să fac lucruri care nu mă reprezentau. Gesturile obscene de după meciul de Cupă de la Roma, pumnul lui Marco Rossi, cearta cu Rafa Benitez.

Nimeni nu știe că am luat medicamente care au eliminat filtrele (n.r. rațiunii). Îmi amintesc că cei din echipă, colegii mei, mi-au sunat soția acasă și au întrebat-o dacă totul e în regulă. Dacă nu cumva sunt agresiv și ridic mâna asupra ei..." spune Chivu.

"Chiar vreau să clarific acest lucru. Pumnul lui Marco Rossi a fost ca un prim instinct animalic, dar există un motiv: dintoina. Trebuia să le iau timp de două luni, dar le-am folosit nouă. Trebuia să recunosc asta..."

Care este medicamentul despre care vorbește Cristian Chivu

Dintoina este denumirea folosită în Italia pentru Fenitoină sodică - parte a unui grup de medicamente antiepileptice. Acestea sunt folosite pentru tratamentul epilepsiei, pentru prevenirea apariției convulsiilor în timpul și după intervențiile neurochirurgicale, dar și pentru traumatisme craniene severe - așa cum a fost în cazul fundașului român.

Chivu, printre numele de care se leagă viitorul lui Inter Milano

De aproape doi ani, Cristian Chivu antrenează Inter Primavera, formația de tineret a clubului milanez. Dacă în primul sezon a reușit să ia campionatul cu puștii săi, în prezent nu are parte de un traseu grozav: echipa sa este pe locul 8, în revenire de formă, e drept. Inter Primavera a pierdut în semifinalele Cupei Italiei și a fost eliminată în play-off-ul pentru optimile de finală ale Youth League - echivalentul Ligii Campionilor pentru jucătorii tineri.

Totuși, cu câteva săptămâni în urmă, Chivu a fost văzut drept o posibilă soluție pentru banca tehnică a echipei mari. O astfel de mutare l-ar transforma în al doilea antrenor român care ajunge să conducă Internazionale Milano, actuala semifinalistă a Ligii Campionilor, după Mircea Lucescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE