Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

China primește vizitatori din străinătate pentru prima dată în ultimii trei ani

China a eliminat cerințele de carantină pentru călătorii care sosesc în țară, punând capăt la aproape trei ani de izolare autoimpusă.

Măsura intră în vigoare astăzi, 8 ianuarie, în condițiile în care China continuă să lupte cu o creștere a numărului de cazuri de COVID-19, care a urmat unei relaxări a restricțiilor privind virusul, potrivit Euronews.

Trei ani de izolare

Începând cu martie 2020, toți cei care ajungeau în țară erau obligați să se supună izolării în instalații guvernamentale centralizate.

Călătorii care traversează între Hong Kong și China continentală trebuie în continuare să prezinte un test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore - o măsură pe care China a criticat-o atunci când a fost impusă de alte țări.

Chinezii s-au grăbit să-și cumpere bilete de avion

Chinezii s-au grăbit să planifice călătorii în străinătate după ce oficialii au anunțat luna trecută că se va renunța la carantină, ceea ce a dus la creșterea numărului de solicitări pe site-urile populare de călătorie.

Dar creșterea așteptată a numărului de vizitatori a determinat peste o duzină de țări să impună teste COVID obligatorii pentru călătorii din cea mai populată națiune din lume, în timp ce China se luptă cu cea mai gravă epidemie din istorie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE