Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

China amenajează ”colțul celibatarilor” în parcuri pentru a crește natalitatea. Planul Beijingului pentru a opri declinul demografic

Autoritățile din mai multe orașe din China au amenajat în parcurile publice locuri speciale în care persoanele singure din localitatea au posibilitatea să se cunoască între ele, în condițiile în care țara asiatică se confruntă cu o criză demografică, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

O ”grădină a întâlnirilor” a fost deschisă în orașul Suzhou, din estul Chinei. Inițiativa are ca scop organizarea și formalizarea procesului de căutare de parteneri. Noul spațiu a fost înregistrat oficial și oferă servicii matrimoniale gratuite. Astfel, se promite garantarea unui mediu ”sigur şi verificat” pentru participanţi.

Pentru a se înscrie, solicitantul sau părinții acestuia trebuie să prezinte acte oficiale de identitate, a explicat Lu Haomin, directorul Departamentului de gestionare a parcurilor urbane din Suzhou, pentru ziarul local The Paper.

După încheierea înregistrării, informațiile sunt publicate pe panourile de afișaj ce sunt amplasate în locuri special amenajate din parc.

Inițiativa a fost lansată ca urmare a unei propuneri cetățenești prezentate autorităților la începutul anului și are ca scop sprijinirea tinerilor adulți în căutarea unei relații de iubire.

”Colțul celibatarilor” din parcuri, modalitatea prin care China vrea să concureze cu aplicațiile de dating

Pe lângă un sistem de verificare a identității, proiectul beneficiază de sprijinul autorităților pentru a asigura autenticitatea și securitatea, spre deosebire de scandalurile care au afectat atât serviciile de dating tradiţionale, cât şi cele online, cum ar fi taxele confuze, scurgerile de informaţii, escrocheriile şi căsătoriile frauduloase, notează sursa citată.

În luna martie 2023, municipalitatea din orașul Changzhou din estul Chinei a inaugurat un spațiu prin care vrea să încurajeze socializarea în rândul tinerilor singuri. De asemenea, orașul Wenliang a creat o zonă de relaționare, pentru a veni în sprijinul tinerilor care vor să-și găsească un partener. Au fost puse la dispoziție panouri cu anunțuri accesibile tuturor persoanelor singure din oraș, cu opţiuni de înregistrare atât online, cât şi faţă în faţă.

Planul Chinei pentru a crește natalitatea

În China, peste 200 de milioane de persoane sunt singure, motiv pentru care în ultimii ani, autoritățile din mai multe orașe chineze au lansat diverse iniţiative de dating.

Datele oficiale ale Ministerului chinez al Afacerilor Civile au relevat un total de 7,68 milioane de căsătorii în 2023, o creştere de 12,4% de la an la an faţă de 6,83 milioane în 2022, cea mai mică cifră de la începutul înregistrărilor, în 1986.

La cel de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist Chinez, care a avut loc în 2022, partidul de guvernământ a subliniat că ţara are nevoie de un sistem care "să crească rata natalităţii şi să reducă costurile legate de sarcină, naştere, şcolarizare şi creşterea copiilor".

China a raportat un declin al populaţiei sale în 2022 şi 2023, pentru prima dată din 1961, când numărul de locuitori a scăzut ca urmare a eşecului politicii de industrializare a Marelui Salt Înainte şi a foametei care a urmat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE