Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații grave în Rusia și Kazahstan. Peste 100.000 de persoane au fost evacuate

Inundațiile din Rusia și Kazahstan au determinat evacuarea a peste 100.000 de persoane. În regiunea rusă Orenburg, nivelul fluviului Ural a ajuns și la 11,43 metri, iar inundațiile au fost descrise ca fiind cele mai grave care au lovit acea regiunea în ultimele decenii.

Inundații în Rusia și Kazahstan

O mulțime de ajutoare au fost livrate în regiunile afectate, iar Ministerul rus pentru Situații de Urgență a publicat un videoclip care arată avioane de transport în timp ce oferă ajutoare, care constau în alimente, apă îmbuteliată, produse de igienă personală, rechizite, medicamente, pături și cizme de cauciuc. În plus, rușii au livrat, tot cu avioanele, echipamente și materiale de construcție pentru construirea de baraje în regiunile cele mai afectate.

VEZI GALERIA
7 imagini

Primarul Serghei Salmin a cerut noi evacuări în masă în unele districte.

"Părăsiți imediat casele! Situația este critică, nu pierdeți timpul!", a spus edilul, pe canalul său Telegram. Orașul Orenburg are o jumătate de milion de locuitori și se află la aproximativ 1.500 km sud-est de Moscova.

Ministerul a precizat că vor fi folosite un fel de diguri făcute din tuburi, care urmează să fie umplute cu apă și folosite pentru a crea baraje împotriva inundațiilor.

Specialiști spun că inundațiile au fost declanșate de o perioadă bruscă de vreme caldă, care a provocat o topire în masă a zăpezii din Munții Ural și din unele zone din Siberia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE