Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Inundații în Rusia. La Orsk situația a devenit "critică", la două zile de la ruperea unui baraj

Peste 4.200 de oameni au fost evacuați, iar aproape 2.600 de case au fost inundate în orașul Orsk din Rusia, după ce un baraj al râului Ural s-a surpat vineri. Autorităţile ruse au recunoscut că situația s-a agravat în ultimele ore.

UPDATE: "O situaţie critică s-a dezvoltat în oraşul Orsk", a declarat ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, Alexander Kurenkov, la sosirea sa în acest oraş industrial cu peste 200.000 de locuitori, situat în apropierea frontierei cu Kazahstan.

Asta la două zile după ruperea unui baraj, eveniment care, în plină perioadă de topire a zăpezii, a condus deja la evacuarea a câteva mii de locuitori, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Autorităţile ruse nu au înregistrat victime în acest stadiu.

Imaginile difuzate de serviciile sale pe Telegram îl arată înconjurat de salvatori într-o mică barcă care navighează pe apele care ajung la ferestrele unor case şi sedii comerciale. Oficialul s-a deplasat ulterior la un adăpost temporar.

Potrivit purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, "sunt aşteptate" inundaţii în regiunile Kurgan şi Tiumen, în vestul Siberiei, "în zilele următoare".

Știrea inițială:

Peste 4.200 de oameni au fost evacuați, iar aproape 2.600 de case au fost inundate în orașul Orsk din Rusia, după ce un baraj al râului Ural s-a surpat.

În zona de pericol sunt peste 11 mii de oameni, iar autoritățile au amenajat deja mai mult 6 mii de locuri pentru evacuarea civililor.

Barajul s-a rupt după ce nivelul apei a depășit cu peste 2 metri nivelul considerat periculos. Creșterea bruscă a nivelului apei a fost cauzată de topirea rapidă a zăpezii în Munții Ural.

În orașul inundat au intervenit aproape 600 de salvatori cu 125 de unități de tehnică specială și 75 de bărci de salvare.

Din cauza pericolului de inundații, în regiune a fost închis traficul rutier pe 47 de poduri și peste 100 de porțiuni de drum.

”Apa înaintează rapid în partea veche a orașului Orsk, unde sunt, în special, cartiere rezidențiale. Populația este evacuată de către reprezentanții Ministerului pentru Situații de Urgență, dar și ai altor autorități de salvare regionale și municipale.”, a declarat Aleksandr Sitnikov, purtător de cuvânt Ministerul Situații de Urgență.

În timp ce evacuările sunt în desfășurare în Orsk, în regiunea Orenburg a fost declarată stare de urgență.

În ultimele zile, 3.500 de persoane au fost ajutate de autorități la nivel național.

Regiunea Orenburg și zonele învecinate din Urali și Kazahstan au fost grav afectate de inundații în ultima perioadă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE