Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Charlie Ottley, britanicul care a scris cântece despre frumusețile României. ”E plină de povești. Nu vreau să plec de aici”

Jurnalistul Charlie Ottley a devenit celebru datorită documentelor prin care promovează România. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Euronews România, britanicul a mărturisit că s-a îndrăgostit atât de mult de țara noastră încât a compus melodii despre frumusețea Bucegilor pe care le-a inclus în ”Flavours of Romania”, cel mai recent documentar pe care-l realizează.

În direct la Euronews România, Charlie Ottley a povestit că în țara noastră și-a întâlnit și iubita, pe Oana, alături de care a sărbătorit Ziua Națională.

”Am petrecut-o conducând de la Timișoara până aici pentru a petrece seara cu părinții partenerei mele, Oana. Am avut o prezentare a filmului la Timișoara. Acolo se întâmplă foarte multe. Este ceva extraordinar că avem o capitală a culturii. Pentru întreaga Europă, e extraordinar că România a putut să aibă acest lucru”, a precizat Charlie Ottley, la Euronews România.

Britanicul a precizat ă a colaborat cu Ministerul Turismului ”pentru a face o campanie care a fost bine primită la târgul de turism la Londra, unul dintre cele mai mari” din lume.

Charlie Ottley trăiește într-un sat din Brașov. ”În fiecare zi mă simt binecuvântat că mă trezesc aici”

Chiar dacă a ajuns să călătorească în marile capitale ale lumii, britanicul a decis să se stabilească în Șirnea, un sat pitoresc din județul Brașov.

”Sunt om în mișcare toată viața din cauza meseriei mele. Am găsit un loc și m-am tot întors aici de 12 ani în România. Împreună cu partenera mea trăim aici la Șirnea de trei ani.

În fiecare zi mă simt binecuvântat că mă trezesc aici, ies afară și văd fie iarnă, vară, toamnă. E tot timpul frumos. Nu cred că voi mă mai plictisi. Am găsit un loc ce ne oferă o panoramă extraordinară, ne pune viața în perspectivă.

Câteodată ai nevoie de momente să îți aduci aminte, să te gândești. Dacă ești pe malul oceanului, la plajă, sau în munți unde ai priveliște deschisă și te gândești. Dacă eu nu voi fi aici, lucrurile astea vor fi totuși aici mâine. Asta te inspiră ca artist. Niciodată nu mă plictisesc de asta. Nu vreau să plec de aici”, a mărturisit jurnalistul britanic.

Britanicul și-a întâlnit iubita în România. ”Am învățat despre iubire și despre bucuria vieții”

”Am învățat bineînțeles despre iubire, compasiune, dar și bucuria vieții, ceea ce este foarte important. Suntem amândoi în conexiune cu copilul nostru interior. Poate eu câteodată prea mult.

Această bucurie simplă pe care o ai când te uiți la un asfințit, când cauți cireșe sălbatice sau ciuperci, când te sui pe vârful unui munte și vezi un apus fantastic sau doar un peisaj extraordinar. Toate aceasta sunt minunate”, a povestit Charlie Ottley.

Împreună cu iubita sa, britanicul spune că a călătorit 20.000 de kilometri cu motocicleta în România.

”Ea a călătorit cu mine 20.000 de km pe motocicletă. A refuzat să meargă cu mașina. A zis că dacă fac accident, a zis să fie și ea cu mine.

M-am simțit atât de minunat că cineva are atât de multă încredere în mine să meargă cu mine pe tot felul de drumuri neasfaltate, fără să fie speriată.

A avut încredere în mine și asta este o chestie extraordinară. Mă simt foarte norocos”, a mai spus britanicul.

Charlie Ottley: ”Românii sunt cei mai calzi și ospitalieri oameni

”Românii sunt cei mai calzi și ospitalieri oameni pe care i-am întâlnit, poate peste tot în lume. Oamenii sunt sinceri, nu doar cu mine că sunt străin.

Dacă un străin merge în Italia, e doar un alt turist, însă când aici un om se duce într-un sat îndepărtat, oamenii deschid poarta, îi cheamă înăuntru, le dau un pahar de palincă. E o tradiție în Maramureș care încă se întâmplă.

Această ospitalitate pe care o găsești la toate grupurile din România, pentru am avut întâlniri cu maghiari, români, cu țigani, cu lipoveni. E ceva universal.

Sper să se vadă și filmul ”Flavors of România”. Această ospitalitate și iubire pe care oamenii și-au adus aminte.

Poate în Occident, bătrânii sunt duși în azile, sunt dați la o parte. Aici familia e încă importantă, familiile au grijă de bunicii lor. Există o legătură familială foarte puternică și sper ca România să nu piardă asta”, a mai precizat jurnalistul din Marea Britanie.

”Aș vreau să scriu mai multe cântece despre peisajul din România. Americanii scriu asta despre Route 66”

Pentru că trăiește de mai mulți ani în România, Ottley spune că înțelege în proporție de 80% limba română, însă e ”timid” să vorbească. Cu toate acestea, a compus cântece în jurul focului de tabără despre frumusețile munților Bugeci.

”Când e ceva la un foc de tabără, aș putea să mă alături și eu. Am scris un cântec pe care l-am inclus în ultimul serial. E un muzician fantastic, Mihai Toma, eu am inventat cuvinte.

Stau pe marginea Bucegilor... Am scris versurile, Mihai a făcut în studio muzica și l-am înregistrat. L-am inclus în ultimul episod.

Aș vreau să scriu mai multe cântece despre peisajul din România. Americanii scriu asta despre Route 66, Rio Grande.

Ar fi foarte tare să cânți în engleză despre peisajul din România. Faci niște videoclipuri foarte tari și s-ar putea pune pe Youtube. Dacă vor fi populare, oamenii vor descoperi România, ceea ce e foarte tare.

România e plină de povești. Asta îmi place în țara asta. Oamenii spun povești extraordinare. Ar trebuie să fie cântece, povești. Sunt atât de multe povești că nu le putem epuiza”, a concluzionat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE