Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gest superb al lui Charlie Ottley pentru copiii care i-au furat echipamentele: „Să le oferim un nou început”

Jurnalistul britanic Charlie Ottley a declarat miercuri, la Timişoara, după ce şi-a recuperat echipamentele de filmare care i-au fost furate, zilele trecute, într-un parc din municipiu, că adevăratele victime sunt copiii care i-au sustras bunurile şi că el nu doreşte ca aceştia să fie pedepsiţi, ci să le ofere o cameră de filmat şi şansa la un nou început.

Ottley a subliniat că aceşti copii ar fi trebuit să fie în pat la ora aceea, însă mama lor îi creşte singură, pentru că soţul îi este condamnat şi în detenţie, informează Agerpres.

„Nu suntem victime aici, adevăratele victime sunt copiii, pe care i-au dezamăgit părinţii şi societatea (...) Ar fi trebuit să fie în pat, ar fi trebuit să doarmă şi să meargă la şcoală a doua zi (...) Şi sunt copii, fie că sunt cetăţeni romi sau români, merită o şansă la educaţie, iar părinţii au nevoie de reabilitare, să ofere copiilor o nouă şansă. Altfel, vom perpetua acest ciclu al infracţionalităţii. Profit de această ocazie să le spun oamenilor că suntem norocoşi să îi ajutăm pe aceşti copii. Nu numai că nu vrem să fie pedepsiţi în vreun fel, pentru că nu este vina lor. Am vrea să profităm de această ocazie şi să le oferim şansa de a ne vizita când filmăm 'Flavours of Romania' aici, să vină să ne vadă pe platoul de filmare. Aş vrea să le ofer o cameră, să îi învăţ să filmeze şi să le oferim un nou început, sperând să îi încurajăm şi să îi inspirăm să nu facă greşelile părinţilor lor, pentru că, din câte înţeleg, tatăl lor este în închisoare”, a spus Charlie Ottley, într-o conferinţă de presă.

Jurnalistul britanic a mai punctat că reforma socială ar trebui să înceapă de la bază şi a îndemnat ca toţi cei care văd o familie care are nevoie de sprijin, să încerce să le ofere ajutor, iar autorităţile să găsească fonduri să ia aceşti copii de pe străzi şi să-i trimită la şcoală, pentru a nu repera greşelile făcute de părinţii lor.

Ce s-a întâmplat în seara furtului

Charlie Ottley a povestit că în seara furtului stătea pe o bancă din parc, iar unul dintre cei trei copii s-a apropiat şi i-a luat rucsacul cu echipamentele de filmare, apoi au fugit toţi cei trei minori, care s-au dovedit a avea o condiţie fizică mai bună decât a lui. La scurt timp, copiii s-au speriat şi au abandonat drona lângă parc.

Charlie Ottley se află la Timişoara pentru a filma în municipiu şi în judeţ un documentar de prezentare a viitoarei Capitale Europene a Culturii, în parteneriat cu Consiliul Judeţean (CJ) Timiş.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE