Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cele mai căutate joburi din 2024. Anunțurile de angajare pentru șoferi au fost cele mai căutate

Pentru unii, noul an a venit și cu nevoia unui nou loc de muncă. Drept urmare, în primele două luni din 2024, au fost înregistrate cu 5% mai multe aplicări pentru joburi, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai căutate joburi au fost cele de șoferi, arată datele unei platforme de recrutare online de la noi. De la începutul anului și până acum, s-au înregistrat peste 54 de mii de căutări pentru acest job.

Care sunt cele mai căutate joburi

Cei mai mulți au fost interesați de locurile de muncă disponibile pentru șoferii cu permis de conducere de categoria B, dar au fost și foarte mulți interesați de un loc de muncă pentru șoferii de TIR.

A doua cea mai căutată poziție a fost cea de asistent medical, cu 20.000 de căutări, urmată de operator call-center, contabil și specialist în resurse umane.

Pe locul al cincilea se află cuvintele cheie „remote” și „acasă”, care au fost folosite în peste 9.000 dintre căutările candidaților de anul acesta.

Totodată, dăcă ne referim la salariile din aceste domenii, vedem că veniturile șoferilor pornesc de la 3.500 de lei și pot ajunge și 10.000 de lei, în cazul șoferilor de TIR care fac curse internaționale.

În același timp, salariul mediu net al unui asistent medical este de aproximativ 4.800 de lei, iar a unui operator call-center - în jur de 3.500 de lei net. Salariul mediu net pentru poziția de contabil este de 4.500 de lei, în timp ce un specialist în resurse umane câștigă aproximativ 4.200 de lei pe lună.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE