Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cea mai rară broască țestoasă de mare de pe planetă, găsită în Louisiana pentru prima dată în 75 de ani

După ce, în urmă cu zeci de ani, zona Insulelor Chandeleur, în largul coastei New Orleans a fost considerată neviabile pentru broaștele țestoase de mare, cele mai periclitate broaște țestoase din lume au eclozat din nou, relatează Euronews Green.

O agenție locală de restaurare supraveghea păsările, când membrii echipajului au observat ceea ce păreau a fi urme de broască țestoasă. Cercetătorii au început să viziteze săptămânal insulele pentru a investiga mai mult. Când a început sezonul de cuibărit, au fost încântați să vadă mai multe urme.

Zona este în continuare monitorizată

Weigel și Todd Baker de la Louisiana Coastal Restoration and Protection Authority au observat urmele, și au găsit două țestoase Kemp Ridley nou-născute. Kemp Ridley este cea mai mică broască țestoasă de mare de pe planetă, măsurând între 60 și 70 de centimetri atunci când este adultă.

Descoperirea marchează prima dată în ultimii 75 de ani când Kemp Ridleys a eclozat în apele Chandeleur.

„Louisiana a fost în mare parte exclusă ca loc de cuibărit pentru broaștele țestoase de mare în urmă cu zeci de ani, dar această determinare demonstrează de ce restaurarea insulelor de barieră este atât de importantă”, notează Chip Kline, președintele Autorității pentru restaurarea și protecția coastelor din Louisiana, într-un comunicat de presă.

 Sezonul de eclozare are loc în lunile iunie și iulie, iar monitorizarea apelor este în curs de desfășurare pentru a găsi mai multe țestoase de mare nou-născute.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE