Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce mâncăruri comandă românii pe aplicațiile online. Pizza rămâne în topul preferințelor

Comenzile online de mâncare din restaurante sunt o soluție pentru cei mai mulți dintre noi. Dilema este... ce alegem. Datele platformelor de specialitate arată că românii se îndreaptă spre opțiunile mai sănătoase, cum ar fi salatele sau, mai nou, preparate exotice. Însă în topul listei rămâne... pizza. Mai mult, pare că și burgerii sunt nelipsiți. În medie, pentru o comandă de mâncare românii cheltuie peste 80 lei.

Un bol cu orez, la care se adaugă proteine, adică somon, ton sau pui, și foarte multe legume, se numește poke, și este din ce în ce mai căutat printre românii care preferă o alegere sănătoasă, în timpul unui prânz.

Cătălin Popescu - proprietar restaurant: În ultimul timp s-a popularizat destul de bine povestea asta cu poke. Mâncarea sănătoasă trebuie să fie și un pic distractivă. Este interesant, pentru că poți să ți-l faci așa cum îți dorești. Este sănătos, este sățios, arată bine și clar, gustul contează foarte mult.

Și bine-cunoscuta salata Caesar, inventată în 1924, este printre opțiuni

Cristian Serb – chef: Este o salată super simplă, se face din foarte puține ingrediente, este super bogată în proteine, vitamine, fibre. O faci foarte repede și poate ține loc unei mese de prânz.

Mihnea Pană, reprezentant platformă de food delivery: Am observat o cerere crescută pentru mâncarea sănătoasă și anume, față de aceeași perioadă a anului trecut există o cerere de 2 ori mai mare. Cele mai multe comenzi în această categorie plasându-se între ora 12 și ora 14, în special în zilele de miercuri joi vineri.

Deși intenția este de a alege sănătos, statisticile ne arată că rămânem neputincioși în fața poftelor.

Când este vorba de a comanda ceva acasă sau la birou, în topul preferințelor românilor este pizza, asta arată datele unor platforme de livrări. Peste 150.000 de pizza sunt comandate lunar în întreaga țară.

Într-o pizzerie se gătesc zilnic aproape 100 de pizza. Napoletana și pizza picantă sunt printre cele mai comandate.

Marius Adrian, Pizzar: Este vorba de pofte. Este ceva când ajungi acasă târziu și vrei să comanzi ceva repede, pentru că pizza se face în general mult mai repede.

Nici burgerii nu ies din top 3. Sunt hiper-calorici, dar cu siguranță împlinesc pofta chiar și celor mai pretențioși gurmanzi. 

Cristina Sauciuc, reprezentant platformă de food delivery: Utilizatorii de food delivery și-au crescut frecvența, practic. 55% dintre ei își comandă săptămânal sau chiar de mai multe ori pe săptămână mâncare gătită acasă sau la birou. Avem niște produse vedetă, cum sunt pizza, shaorma, burgerii, care rămân în topul preferințelor.

Pentru o masă comandată online, clienții plătesc, în medie, 85 de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE