Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce este catalogul electronic și ce avantaje are față de metoda clasică de notare a elevilor

Note, absențe, orarul, dar și mesaje pentru părinți, care sunt anunțați despre comportamentul copiilor la școală. Toate acestea se pot transmite acum prin catalogul electronic. Profesorii care folosesc această aplicație nu mai petrec atât de mult timp cu transcrierea notelor și absențelor ca atunci când foloseau catalogul pe hârtie.

În plus, comunică mult mai rapid cu părinții. Cu toate acestea, catalogul electronic este la nivel de proiect pilot. Puține școli l-au implementat.

Cum funcțuonează catalogul electronic

Catalogul electronic este o aplicație prin care întreaga situație școlară a elevilor se transcrie și poate fi trimisă în timp real și părinților, cu ajutorul telefonului mobil.

Una dintre unitățile școlare care are o astfel de aplicație este Școala Gimnazială Traian din Craiova. Managerul unității spune că aplicația are multe avantaje.

”Implementăm catalogul electronic de doi ani. Suntem în rețeaua unităților pilot. Primele efecte au fost că părinții au fost informați de toate notele sau calificativele pe care copiii le-au primit, în timp real. Și mai important decât notele sunt absențele, astfel încât copiii au fost mai în siguranță și au simțit că sunt urmăriți de către părinții lor, descurajând astfel absenteismul.”, a declarat Diana Brătucu- director Școala Gimnazială.

Tot prin catalogul electronic profesorii transmit părinților și mesaje privind comportamentul copiilor la școală, aspect considerat pozitiv de ambele părți.

În aplicație se pot adăuga comportamente ale copiilor la ore, părinții primind mesaj în timp real pe email. Comportament pozitiv, activ la oră, bine pregătit, optimist, încrezător, dar și de îmbunătățit: neatent, deranjează ora, temă neefcetuată, a întârziat, fără uniformă.

Catalogul electronic este implementat în școli prin Programul România Educată. Școlile trebuie să îl achiziționeze din bugetul propriu, este interzis ca părinții sau elevii să plătească pentru această aplicație.

În județul Dolj în anul școlar trecut 9 școli au implementat catalogul electronic, iar în acest an numărul școlilor care intenționează să folosească această aplicație s-a triplat. La nivel național, profesori din peste 1.100 de școli au înlocuit în acest an școlar cataloagele clasice, pe hârtie, cu catalogul electronic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE