Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce a discutat premierul Marcel Ciolacu cu Volodimir Zelenski, la Guvern: ”Să recunoască inexistența așa-numitei limbi moldovenești”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, marți, că a discutat cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski despre ”preocupările României în privința protecției drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina”, ocazie cu care a cerut Guvernului de la Kiev să recunoască ”inexistența așa-numitei «limbi moldovenești»”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost primit la Palatul Victoria, în cadrul vizitei oficiale pe care a efecutat-o marți în România. Premierul Ciolacu a punctat că a reiterat ”solicitarea legitimă” în legătură cu așa numita ”limbă moldovească”.

”Am avut astăzi cu președintele Zelenski o discuție constructivă despre preocupările României în privința protecției drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina. În context, am reiterat solicitarea noastră legitimă ca în cel mai scurt timp autoritățile ucrainene să recunoască inexistența așa-numitei ”limbi moldovenești”, a precizat Marcel Ciolacu, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu: ”România susține ferm aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”

”România a acordat un sprijin multidimensional consistent vecinului nostru în toată această perioadă de la declanșarea invaziei ilegale a Rusiei și suntem pregătiți să participăm activ la viitorul proces de reconstrucție a Ucrainei, care va genera proiecte concrete și bunăstare pentru cetățenii ambelor state.

România susține ferm aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și cred că este important ca o decizie privind deschiderea negocierilor de aderare pentru ambele state să fie adoptată până la finalul anului”, a menționat prim-ministrul României.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis i-a solicitat omologului său ucrainean Volodimir Zelenski protejarea drepturilor comunității românești din Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE