Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Câți bani aduce UNTOLD 2023 orașului Cluj-Napoca. Organizatorii spun că va fi cea mai spectaculoasă ediție

Mult-așteptatul festival UNTOLD 2023 are loc în intervalul 3-6 august 2023, pe stadionul Cluj Arena. Este a opta ediție, iar organizatorii promit că va fi cea mai spectaculoasă de până acum.

Pe lângă artiștii care reprezintă, evident, sarea și piperul, un eveniment de o asemenea anvergură generează și sume de bani enorme. Anul trecut, primarul Emil Boc spunea că participanții la festival au cheltuit peste 50 de milioane de euro, iar organizatorii au precizat că suma era apropiată de fapt 60 de milioane. Însă ediția din acest an, care este a opta, ar urma să genereze venituri și mai mari. Suma preconizată este de peste 80 de milioane de euro, după spusele lui Bogdan Rădulescu, Chef Business Officer la Untold.

UNTOLD 2023 va genera peste 80 de milioane de euro

"Ce înseamnă impactul economic al Untold în România pentru comunitatea din Transilvania și Cluj? Vorbim de un număr uriaș de turiști, atât străini cât și din România, care vor veni să cheltuie undeva la peste 80 de milioane de euro în cele 4 zile ale festivalului. Avem o infuzie uriașă de capital, care ajută extrem de mult economia locală. Numărul mare de participanți din afara țării ajută la promovarea Clujului.

Dincolo de aceste venituri pentru comunitate, festivalul pune în piață și cheltuie către furnizori - majoritatea din România - un buget de aproximativ 20 de milioane de euro, peste care sunt, evident, toate beneficiile și investițiile în zona de marketing și promovare. Ediția din acest an e una spectaculoasă, cea mai bună ediție de până acum", a spus Bogdan Rădulescu, potrivit publicației Monitorulcj.

  • Anul trecut, la UNTOLD au participat 360.000 de persoane în cele 4 zile ale festivalului. Dintre acestea, 25% au fost din Cluj, 60% au venit din celelalte orașe, iar 15% au fost străini.

Organizatorii garantează că UNTOLD 2023 va fi cea mai spectaculoasă ediție

UNTOLD 2023 va avea cel mai mare număr de participanți de până acum și zilnic sunt așteptați peste 100.000. Pentru a găzdui un asemenea flux de persoane, capacitatea Cluj Arena s-a mărit și zonele au fost reorganizate prin împingerea scenei cu 7 metri mai în spate.

Tot festivalul se întinde pe o suprafață de 235.000 de metri pătrați. Scena principală, cu o greutate mai mare de 500 de tone, are peste 900 de metri pătrați de ecran LED, 32 de metri înălțime, 110 metri lățime și 30 de metri adâncime, iar acoperișul are o deschidere de 24 de metri.

  • La UNTOLD 2023 vor exista peste 50 de locuri de vânzare a mâncării și băuturii.

"Untold 2023 se arată cea mai bună și cea mai frumoasă ediție de până acum și cu numărul cel mai mare de participanți de până acum. Ne bucurăm și de un line-up senzațional, cu multe momente speciale și artiști veniți în premieră în România. Cei care vor să-și preschimbe abonamentul sau biletul în brățară o pot face astăzi și mâine (n.r.: 1 și 2 august) de la ora 12 și până la ora 22, în Parcul Central, la intrarea în festival. Acolo se pot deja preschimba biletele și abonamentele. Când începe festivalul, în fiecare zi, de la ora 15 până la ora 4 dimineața, cu un act de identitate.

Programul festivalului din acest an va fi de la ora 16, când se deschid poțile festivalului și vom continua dimineața, până în jurul orei 5-6, cât ne țin picioarele și cât vor fi artiștii de dornici să ne distreze", a spus Edy Chereji, director de comunicare Untold.

Un amănuint intersant este că vor exista și niște bariere fonice în preajma scenei, pentru ca zgomotul să-i afecteze cât mai puțin pe cei care locuiesc în zonă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE