Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trupa The Chemical Brothers nu mai vine la Electric Castle 2023. Al doilea nume care anulează show-ul de la Bonțida

The Chemical Brothers, una din cele mai așteptate trupe la ediția din acest an a Electric Castle, nu va mai ajunge la festival. Organizatorii au anunțat că unul din membrii trupei are o infecție la ureche. The Chemical Brothers erau așteptați vineri pe scena de la Electric Castle.

”Suntem dezamăgiți să vă informăm că The Chemical Brothers nu vor putea fi alături de noi în această seară, deoarece unul dintre membrii trupei a făcut o infecție la ureche după ultimele concerte ale formației, ceea ce înseamnă că nu poate zbura și nu poate fi expus la muzică la volum ridicat, din ordinul medicilor. Îi dorim o recuperare rapidă și completă și facem tot posibilul pentru a găsi un înlocuitor potrivit, în ciuda constrângerilor de timp.”, au anunțat organizatorii, pe Facebook.

Organizatorii mai anunță și că ”toate biletele de vineri nefolosite vor fi rambursate după festival. Scrieți la contact@electriccastle.ro după festival.”

Nici Peggy Gou nu mai ajunge la Electric Castle

Trupa The Chemical Brothers este al doilea nume care anunță că nu mai vine la festivalul de la Bonțida, după Peggy Gou. Arista sud-coreeană a anulat pentru al doilea an consecutiv prezența la Electric Castle, alegând să se concentreze pe un alt proiect.

”Din păcate, Peggy Gou a ales să se concentreze pe un alt proiect și nu va ajunge la castel. Suntem foarte dezamăgiți să vedem că acest lucru se întâmplă după toate eforturile noastre de a compensa anularea de anul trecut. Vrem să vă asigurăm că această schimbare în linie este în afara controlului nostru, iar echipa noastră lucrează din greu pentru a confirma un nou artist, considerăm că avem foarte puțin timp pentru asta”, au transmis organizatorii Electric Castle.

Nume mari au anulat și la Saga 2023

Anulări în ultimul moment au avut loc și la ediția de anul acesta a festivalului Saga, ținut în București. Lil Nax X și-a anulat concertul, motivând probleme de sănătate care nu-i mai permit să urce pe scenă.

Nici Wiz Khalifa, un alt nume mare așteptat la Saga, nu a mai ajuns la București, tot din cauza unor probleme de sănătate. Mai exact, artistul american s-a accidentat în timpul unui antrenament și a postat pe rețelele de socializare imagini în care apare sprijinindu-se de două bastoane.

În ce condiții se pot cere banii înapoi pentru concerte/festivaluri

Într-un interviu acordat pentru Euronews România, avocatul Anca Stoian a explicat în ce condiții putem cere înapoi banii pentru concerte sau festivaluri.

Pot cere banii înapoi dacă artistul pe care voiam să îl vedem nu mai concertează?

În acest context, este important ca înainte de a cumpăra biletele să citim rubrica de ”Termene și condiții”. Pentru festivalurile SAGA, Untold sau Electric Castle, condițiile sunt clare: biletele de acces pentru participarea la eveniment, oferă acces cumpărătorului în perimetrul evenimentului și nu la un anumit spectacol/artist.

Ce condiții trebuie să fie îndeplinite pentru a ne putea primi banii înapoi?

În cazul anulării evenimentului (așa cum s-a întâmplat în perioada pandemiei), cumpărătorul este îndreptățit să își primească banii înapoi.

Pot cere banii înapoi dacă sunt nemulțumit de calitatea serviciilor, de cozile de la intrare sau de serviciile conexe din festival (ex: food court)?

Nemulțumirile nu constituie de principiu un motiv pentru a primi banii înapoi.

Ce pot totuși să fac în această situație?

Chiar dacă nu putem solicita organizatorului restituirea sumei de bani, ne putem adresa autorităților competente. În acest caz, ANPC, deoarece ca participant la un festival suntem în esență consumatori ai unui produs/serviciu.

Prestația proastă a artistului mă îndreptățește să cer banii înapoi?

În principiu nu. Astfel de situații nu constituie un motiv pentru ca suma plătită pe bilet să fie restituită.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE