Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Câți bani a strâns Joe Biden pentru campania electorală din SUA. Este candidatul democrat cu cele mai multe fonduri din istorie

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a strâns, în februarie, 53 de milioane de dolari pentru campania sa de realegere la Casa Albă şi a acumulat până acum 155 milioane de dolari, a informat duminică echipa sa într-un comunicat de presă preluat de EFE.

Campania candidatului democrat, alimentată de mici donatori şi de mişcări comunitare, menţine poziţia avantajoasă a lui Biden în faţa principalului său adversar, fostul preşedinte Donald Trump (2017-2021), care întâmpină probleme cu lichidităţile.

Julie Chavez Rodriguez, şefa de campanie, a precizat în comunicat că "maşina de strângere de fonduri'' a lui Biden bate recorduri pentru că mesajul său rezonează cu alegătorii, în timp ce campania lui Trump suferă de "haos financiar".

Joe Biden, candidatul cu cele mai multe fonduri din istorie

Potrivit comunicatului, strângerea de fonduri din februarie pentru echipa Biden-Harris a provenit de la aproape 470.000 de donatori, iar e-mailurile axate pe nominalizarea lui Trump ca şi candidat republican au fost esenţiale.

Potrivit presei naţionale, Trump şi Comitetul Naţional Republican dispuneau împreună de aproximativ 40 de milioane de dolari la sfârşitul lunii februarie pentru campania electorală, iar fostul preşedinte se confruntă cu cheltuieli mari care decurg din litigiile sale active.

Biden este candidatul democrat cu cele mai multe fonduri din istorie în acest moment al ciclului electoral, iar strângerea de fonduri în rândul donatorilor săi de bază în februarie a fost cea mai mare de la începutul campaniei sale, susţine echipa sa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE