Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Catastrofă feroviară în India: Peste 300 de morți și 900 de răniți. Care a fost cauza accidentului

Bilanţul accidentului feroviar în care au fost implicate mai multe trenuri, în estul Indiei, a urcat la peste 300 de morți și 900 de răniți, potrivit AP. Mulţi călători ar fi încă prinşi sub grămezi de fier, au declarat oficialii indieni sâmbătă dimineaţa, informează AFP, citată de Agerpres.

Accidentul - cel mai grav pe liniile ferate din ultimele două decenii în ţara asiatică, care s-a soldat în urma coliziunii a trei trenuri vineri în Odisha Balasore, transmit agenţiile de presă.

Operaţiunile de salvare s-au încheiat sâmbătă seara, după ce toate cadavrele şi pasagerii răniţi au fost evacuaţi de la locul accidentului.


Potrivit serviciilor de pompieri din statul Odisha, bilanţul morţilor este de aşteptat să crească şi ar putea ajunge la 380.

VEZI GALERIA
3 imagini
04/06/2023 , 09:46

O eroare a sistemului de semnalizare a căilor ferate a condus la accident

Ministrul indian al căilor ferate spune că o eroare a sistemului de semnalizare a condus la accident, potrivit AP.

Eroarea sistemului de semnalizare electronică a determinat un tren să schimbe greșit șinele.

„Cine a făcut-o și care este motivul va reieși dintr-o investigație”, a spus Ashwini Vaishnaw într-un interviu acordat rețelei de televiziune din New Delhi.

Agenția de presă Press Trust of India a spus că investigațiile preliminare au dezvăluit că trenului Coromandel Express i-a fost dat un semnal pentru a intra pe linia principală a căii ferate, dar semnalul a fost ulterior îndepărtat. Trenul a intrat pe o altă linie, cunoscută sub numele de linie buclă (de ocolire), și s-a izbit de un tren de mărfuri parcat acolo.

Accidentul a avut loc într-un moment în care premierul Narendra Modi se concentrează pe modernizarea rețelei feroviare britanice din perioada colonială din India, care a devenit cea mai populată țară din lume, cu 1,42 miliarde de oameni. În ciuda eforturilor guvernamentale de a îmbunătăți siguranța feroviară , câteva sute de accidente au loc în fiecare an pe căile ferate din India , cea mai mare rețea de trenuri sub un singur management din lume.

VEZI GALERIA
6 imagini

Foto: Profimedia / AP

Accidente feroviare în India

În 1995, două trenuri s-au ciocnit lângă New Delhi, ucigând 358 de persoane într-unul dintre cele mai grave accidente de tren din India. În 2016, un tren de pasageri a alunecat de pe șine între orașele Indore și Patna, ucigând 146 de persoane.

Majoritatea accidentelor de tren din India sunt puse pe seama erorilor umane sau a echipamentelor de semnalizare învechite.

Peste 12 milioane de oameni circulă zilnic cu 14.000 de trenuri, în India.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Cel puţin 50 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 500 au fost rănite, vineri, într-o catastrofă feroviară produsă în statul Odisha, în estul Indiei, a anunţat vineri un oficial local, relatează AFP.

Un tren de pasageri Coromandel Express şi un altul de marfă au intrat în coliziune în apropiere de Balasore, la aproximativ 200 de kilometri de Bhubaneswar, capitala statului Odisha, au declarat martori şi purtători de cuvânt ai autorităţilor regionale.

În accident a fost implicat şi un al doilea tren de pasageri, a afirmat Pradeep Jena, un înalt funcţionar guvernamental din regiune.

În India au avut loc numeroase accidente feroviare în trecut, dar siguranţa pe căile feroviare s-a ameliorat semnificativ în ultimii ani datorită noilor investiţii masive şi a modernizărilor tehnologice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE