Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Care este starea celor doi răniți în exploziile din Crevedia, tratați acum într-un spital din Milano

Starea celor doi răniți în exploziile de la Crevedia, trimiși în Italia, este în continuare gravă. Internați într-un spital mare din Milano, pacienții primesc cel mai bun tratament, însă pentru unul dintre ei prognosticul medical este rezervat.

Bărbații, răniți în exploziile din Dâmbovița la finalul lunii trecute, sunt internați în momentul de față la Spitalul San Raffaele din Milano, una dintre cele mai mari și performante clinici private din Italia, dar care nu dispune de o secție de mari arși.

Despre una dintre victime, un pacient cu trupul pe jumătate ars, cadrele medicale au vești relativ bune. Potrivit unui specialist de la Spitalul San Raffaele, bărbatul a fost detubat, deconectat de la aparatele de ventilație mecanică, chiar în această dimineață, prin urmare acesta poate să respire de unul singur, pentru un timp. Nu va dura pe tot parcursul zilei acest lucru, dar este o încercare de restabilire a tuturor parametrilor. Pe de altă parte, însă, pacientul a fost nevoit să treacă printr-o intervenție de traheostomie, pentru că acesta trebuie ajutat să respire, dat fiind că are arsuri și pe canelele respiratorii interne, însă partea importantă este că este conștient, a fost trezit după multe zile de sedare și de inducere a comei artificiale.

Sora pacientului a venit din Anglia să îi fie alături, însă femeia a izbucnit în lacrimi în momentul când presa a încercat să vorbească cu ea. În următoarele 48 de ore, urmează să ajungă la Milano și soția victimei, trimisă acolo cu ajutorul autorităților din România.

O singură zi de internare, la chirurgie, în spitalul acesta din Milano, costă 1200 de euro, iar o zi la Terapie Intensivă costă 800 de euro, fiind astfel, probabil, unul dintre cele mai scumpe și mai moderne unități medicale din Europa.

Cât despre celălalt pacient, internat în același spital, acesta are arsuri pe 95% din suprafața corpului, astfel că prognosticul este mai degrabă rezervat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE