Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Au început audierile în cazul interveției pompierilor de la Crevedia. Peste 40 de salvatori au fot răniți în urma exploziilor

Au început audierile în dosarul deschis de procurorii militari în cazul intervenției pompierilor de la Crevedia. Potrivit unor surse, mai mulți salvatori au fost chemați luni, 9 septembrie, în fața anchetatorilor. În cea de-a doua explozie peste 40 de salvatori au fost răniți, iar procurorii vor să vadă dacă au fost respectate toate normele de către forțele de intervenție.

În raportul dat de Raed Arafat privind intervenția pompierilor, se precizează că oamenii au fost echipați corespunzător. Șeful DSU mai spune că în ultimii șase ani la nivelul IGSU au fost cumpărate în total aproximativ 120.000 de echipamente de protecție la standarde românești, făcute după cele europene.

Au fost citați trei pompieri la Parchetul Curții Militare de Apel pentru a da declarații în dosarul deschis de anchetatori după exploziile de la Crevedia. Vorbim de primele audieri în cazul intervenției salvatorilor.

Ce vor să verifice anchetatorii, după exploziile din Crevedia

Anchetatorii vor să vadă ce au de spus pompierii în legătură cu modul în care au intervenit la exploziile de la stația GPL. De asemenea, vor să verifice dacă au fost respectate toate normele de securitate în muncă.

Este cercetată și infracțiunea de vătămare corporală din culpă, asta în contextul în care, după a doua explozie de la Crevedia, au fost răniți 39 de pompieri, doi polițiști și doi jandarmi.

În dosarul în care este cercetată infracțiunea de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, cel instrumentat de procurorii de la Parchetul General, cei doi patroni ai stației GPL au fost plasați în arest preventiv săptămâna trecută. Nu este o decizie definitivă. Cei doi au depus contestație.

Anchetatorii spun că toate faptele ilegale care au avut loc la stația GPL, din 2020 după închidere și până în prezent, au dus la exploziile de la Crevedia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE