Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Continuă audierile în dosarul Crevedia. Noi imagini cu dezastrul produs de explozii

Opt localnici ale căror case au fost afectate de exploziile de la Crevedia vor ajunge la audieri, la parchetul tribunalului Ilfov. În calitate de părți vătămate, ei au dreptul să ceară despăgubiri.

Unele dintre case au fost complet distruse de explozii, așa că oamenii nu mai au la ce să se întoarcă. Anchetatorii vor să afle de la persoanele vătămate detalii despre activitățile care se desfășurau în curtea stației GPL.

Unii dintre acești oameni erau vecini cu proprietarii stației GPL. În curtea stației se afla și o clădire administrativă.

Potrivit informațiilor din dosar, proprietarii au transformat spațiul dintre depozit și stație într-o parcare de cisterne. Anchetatorii au dovedit că incendiul a pornit în momentul în care se făcea transferul de gaz dintr-o cisternă în alta.

Parchetul general continuă ancheta. Nici până acum patronii care dețin punctul de lucru de la Crevedia nu au fost chemati sa dea explicații.

Anchetatorii adună toate documentele care îi vor ajuta să lămurească ce s-a întâmplat și dacă putea fi evitată această tragedie.

Alte două anchete sunt în desfășurare, deschise de DNA. Una dintre ele vizează activitățile ISU Dâmbovița și e coordonată de secția militară. Nici în aceste anchete nu este o persoană vizată. Investigațiile urmăresc deocamdată doar faptele.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE