Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ISU investighează echipamentul salvatorilor de la Crevedia, după apariția online a unor imagini cu căști topite

Șeful Departamentului Pentru situații de Urgență, Read Arafat, a declarat că experții de la nivelul IGSU vor analiza și echipamentele pompierilor care au intervenit în explozia din Crevedia, dacă va fi cazul.

În mediul online au apărut poze cu căști de pompieri topite, despre care se spune că ar aparține salvatorilor care au intervenit în misiunea din noaptea de sâmbătă. Șeful DSU susține că acele căști nu ar face parte din echipamentul de protecție al pompierilor.

Arafat: ”Casca este argintie, nu există la noi în dotare”

”Pe internet circulă... Aceasta, de exemplu, este o cască pe care eu nu am văzut-o folosită de pompierii noştri în ultima perioadă. Îmi arătaţi o cască argintie. Pompierii noştri au căşti roşii, în mare parte. Dacă cineva a avut cască personală, înseamnă că avem o problemă. Această cască nu ştiu să facă parte din dotare. Casca este argintie, nu există la noi în dotare.

Eu asta trebuie să verific, dacă este a lor, (n.r. a pompierilor) şi dacă, în final, a fost introdusă ca şi cască autorizată de către pompieri.

Echipamentele pe care mi le arătaţi trebuie să fie verificate de unde sunt, cine a fost, cum s-a făcut această poză, dacă echipamentul este parte din dotarea IGS-ului. Eu aici văd o cască care mai degrabă este vopsită, decât să fie altceva. Această cască este intactă, faptul că în exteriorul ei a fost o problemă nu înseamnă că capul pompierului a suferit. Dacă era ceva ieşit din comun şi care se impune să se verifice fabricantul, atunci aceasta este o comisie care o să investigheze şi o să vadă.

Se va face verificarea la nivelul inspectoratului, dacă au fost căști care au fost afectate și n-au protejat oamenii. Că dacă la exterior a fost ceva, dar au protejat oamenii, poate că și-au făcut treaba”, a susţinut Arafat.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a mai declarat că, din informaţiile sale, niciun pompier care a purtat cască şi a participat la intervenție, în urma exploziilor care au avut loc la Crevedia nu are leziuni la nivelul capului.

"Eu nu am niciun pompier care are leziuni la nivelul capului, cel puţin din ce ştiu şi care a purtat cască", a spus Arafat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE