Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Containere pentru locuitorii din Crevedia. Cinci locuințe modulare vor fi amplasate pentru cei care și-au pierdut casele

Locuitorii din Crevedia ale căror case au fost distruse în urma exploziilor de acum două săptămâni vor primi containere în care să se mute. Însă unii locuitori nu sunt de acord cu varianta găsită de autorități. Zeci de case au fost distruse de exploziile de la stația GPL care funcționa ilegal.

Oamenii cer să le fie reparate casele cât mai curând

Primăria Crevedia a cerut cinci locuințe, care au fost aprobate prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Una dintre ele a fost deja amplasată joi seară după ce a fost livrată. Aceste locuințe modulare au mai multe dotări printre care se numără aerotermă, aragaz, butelie, paturi, dar și un grup sanitar.

Nu toți localnicii au fost de acord să primească aceste locuințe. Ei cer să le fie reparate casele, însă, deocamdată, nu este clar ce se va întâmpla mai departe pentru că atât autoritățile, cât și patronii firmei stației GPL au promis că îi vor ajuta pe oameni.

Cei care și-au pierdut casele în urma exploziilor de la Crevedia cer ca soluțiile să apară cât mai repede, pentru a se putea întoarce în casele lor înainte de venirea iernii. Peste 80 de locuințe au fost afectate, iar câteva sunt distruse complet.

Oamenii care au fost evacuați imediat după explozii au trebuit să își găsească rapid un alt loc unde să stea temporar: cei mai mulți au primit ajutor din partea rudelor, dar unii au acceptat și varianta de a fi cazați la hoteluri, pensiuni sau alte locații găsite de către autorități. Cei care au locuințele afectate parțial s-au putut întoarce în casele lor, însă aceștia se tem ca structura de rezistență a locuințelor să nu fie afectată.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE