Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proprietarii stației GPL din Crevedia dau asigurări că vor despăgubi victimele. Localnicii au primit formularele pentru evaluarea pagubelor

Oamenii rămași fără case după exploziile de la Crevedia s-au întâlnit, astăzi, cu avocatul firmei care administrează stația GPL.

Sinistrații și-au strigat nemulțumirile și au primit la schimb de la reprezentanții firmei doar promisiuni și formulare pentru a le putea evalua pagubele.

Înghesuiți în biroul primarului din Crevedia, oamenii rămași fără case după explozii au încercat să-și spună nemulțumirile în fața avocatului firmei care administrează stația GPL.

”Le dărmăm și faceți-ne altele! Noi în casele noastre, în grajdurile noastre am trăit cu drag. Acum nu mai avem. De vă arăt la mine-n casă, tavanul e crăpat și pereții-s crăpați.”, spune unul dintre păgubiți.

Avocatul firmei GPL din Crevedia dă asigurări că le va oferi păgubiților sprijin

”Aici nu discutăm despre vinovăție sau nevinovăție. Asta se va lămuri cu expertiză din partea procurorilor într-o altă parte. Obiectul și sensul prezenței noastre aici este să-i ajutăm pe oameni necondiționat.”, a spus Florin Cojocaru, avocatul firmei GPL.

”Nu vreau să veniți să-mi aduceți o firmă de construcții care vine și zice: vreau să-ți fac aia. Nu vreau lucrul ăsta. Mi-l fac singură, cu mânuțele mele. Cu dragul meu stau acolo și-i spun: mi le pui la loc. Vreau despăgubire totală. De-asta suntem aici, să înlăturăm toată această suferință.Haideți cât mai repede că vine iarna peste noi.”, a adăugat omul.

Avocatul a împărțit localnicilor și formulare pentru afla ce pagube a suferit fiecare. După o întâlnire de mai puțin de o oră în care cele două părți cu greu s-au înțeles, avocatul a mers și în teren cu sinistrații.

Urmează, însă, o perioadă de așteptare pentru sinistrați. La fața locului vor veni specialiștii care vor evalua pagubele. Până când se vor putea reconstrui casele, firma care administrează stația GPL a promis că le va oferi oamenilor cazare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE