Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Candidatura la NATO a lui Iohannis, „un obiectiv personal”: „Nu e o funcție la care să te duci la golf sau la ski, ci una în care zilnic ai ceva important de făcut”

Într-o intervenție în direct la Euronews România, Nicu Fălcoi, deputat USR și membru al Comisiei de apărare în Camera Deputaților, a declarat că dorința președintelui Klaus Iohannis de a candida la conducerea NATO, așa cum a anunțat, este „mai degrabă un obiectiv personal, decât un proiect de țară”.

Candidatura la NATO a lui Iohannis, „un obiectiv personal”: „El nu vrea să fie neapărat șef al NATO. El ar vrea o funcție, oricare”

O funcție de conducere, oricare, asta ar fi următoare țintă a lui Klaus Iohannis, susține Nicu Fălcoi.

Nicu Fălcoi, deputat USR: „În opinia mea, e mai degrabă un obiectiv personal al domnului Iohannis, decât un proiect de țară. Nu pentru că România n-ar merita să dețină o astfel de funcție, nu pun la îndoială asta, dar după acțiunile pe care le-a avut în ultimii ani domnul Iohannis, în opinia mea, este pur și simplu un obiectiv personal și nu cred că obiectivul este chiar ocuparea funcției de secretar general NATO pentru că șansele sunt extrem de reduse, ci mai degrabă de ocupare a unei funcții de conducere - oricare ar fi ea - la nivel european sau la nivel NATO”.

„Îl vedeți pe domnul Iohannis ținând un discurs mobilizator, pentru ajutorarea Ucrainei?”

Iar una dintre calitățile principale ale cuiva cu o așa funcție ar fi aceea de bun comunicator, atribut care îi lipsește președintelui României, e de părere deputatul USR.

Nicu Fălcoi, deputat USR: „Pentru că asta trebuie să facă - trebuie să comunice! Îl vedeți pe domnul Iohannis ținând un discurs mobilizator, pentru ajutorarea Ucrainei? Eu nu îl văd deloc în situația aceasta. (...) Geoană e al doilea om în NATO și a fost foarte intens negociată și acea poziție, nu s-a gândit Stoltenberg pe cine ar putea să îl ia din țările NATO și l-a luat pe Geoană, în niciun caz. Poziția aceea a fost negociată de România mult timp și s-a acceptat ca România să dea un om pentru acea poziție”.

„Să nu uităm că pentru această poziție (n.r. de secretar general al NATO) întotdeauna au fost puși prim-miniștri, oameni din Executiv, niciodată un președinte de țară. De ce? Pentru că este nevoie să ai experiență din Executiv. Nu e o funcție la care să te duci la golf sau la ski, sau în vacanță, îmi pare rău, e o funcție în care zi de zi ai ceva de făcut, nu există zi în care să nu ai ceva foarte important de făcut, mai ales într-un context ca cel în care se află acum Europa”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE