Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Campionul Patrick Dinu, alergic la clor. Înotătorul face tratament zilnic înainte de a intra în apă. E șef de promoție și va studia în SUA

Patrick Dinu este campion mondial și european de juniori la înot, însă este alergic la clor. Iar apa în care se antrenează zilnic este tratată cu clor în toate bazinele. Astfel, Dinu este nevoit să ia zilnic antialergice pentru a se antrena.

La 18 ani, el este unul dintre înotătorii de viitor ai României, dintr-o generație condusă de David Popovici și Vlad Stancu.

Înotătirul Patrick Dinu e alergic la clor

Patrick Dinu și-a descoperit sensibilitatea la clor atunci când s-a apucat de înot. Pentru a rezista și a face ceea ce iubește, ia zilnic pastile antialergice.

Patrick Dinu, campion european și mondial de juniori în 2022: "De la 6 ani, de prima oară când am venit la bazin, după fiecare antrenament, observam că îmi tot curgea nasul încontinuu și au început să-mi apară mici eczeme pe piele. Am făcut testele și așa mi-am dat seama că sunt alergic la clor."

Campion mondial și european de juniori în 2022, în proba de ștafetă 4 x 100 de metri liber, constănțeanul își începe programul de antrenament în zori de zi.

Patrick Dinu, campion european și mondial de juniori, în 2022: "La 5 fără 5 și la 05:30 în bazin. Mă culc undeva la 8 șu jumătate - 9, cam așa."

Patrick Dinu va studia în SUA

Patrick Dinu a încheiat un liceu privat din Constanța, ca șef de promoție, cu media 10, iar din acest an va studia medicina în Statele Unite, la Universitatea Princeton. Antrenorul lui, Răzvan Florea, a explicat cum își va continua activitatea sportivă.

Razvan Florea, medaliat olimpic și antrenor al lui Patcick Dinu: "Una dintre cele mai de renume facultăți din Statele Unite, cu o bursă integrală pe mediul academic. Nu va merge pe bursă de înot, ci pe bursă academică. Bineînțeles că va conta foarte mult ce face și în bazin, pentru că va face parte din echipa universității."

Momentan, Răzvan FLorea este singurul medaliat olimpic al înotului românesc masculin. El speră ca și alți înotători români să reușească baremul pentru Jocurile Olimpice până în vară.

Răzvan Florea, medaliat olimpic și antrenor: "Baremurile pentru Jocurile Olimpice la înot sunt foarte tari. Din acest motiv, avem doi calificați. Sperăm să mai fim prezenți cu încă unul, doi sportivi la Jocurile Olimpice."

David Popovici și Vlad Stancu sunt cei doi înotători români care au obținut până acum calificarea pentru cea mai importantă competiție sportivă a planetei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE