Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici și ștafeta de 4x100 m liber, campioni mondiali la junori. Vlad Stancu, argint la 400 m liber

România a cucerit medalia de aur în finala probei de ștafetă 4x100 de metri liber masculin, la Mondialele de juniori. Echipa, în frunte cu David Popovici, a condus de la un capăt al altul al cursei din finala Campionatului Mondial de Juniori Lima 2022. De asemenea, Vlad Stancu a cucerit medalia de argint în proba de 400 m liber.

Ștafeta României a făcut senzație la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima. A cucerit aurul, iar David Popovici a stabilit un nou record al competiției.

„România este CAMPIOANĂ MONDIALĂ în proba de ștafetă 4x100 m liber masculin! Iar David Popovici a stabilit un nou record al competiției la 100 m!

Extraordinară performanță pentru natația românească la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima. România a cucerit medalia de AUR în finala probei de ștafetă 4x100 m liber masculin!

În componența, David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu, ștafeta României a condus finala de la un capăt la altul și a cucerit medalia de AUR cu timpul de 3:18.84 min.

Totodată, cu timpul său din prima sută de metri, de 47.07 s, David Popovici a stabilit un nou record al competiției!!!

Pe locul doi s-a clasat Franța (3:20.29 min.), iar pe poziția a treia a terminat Lituania (3:20.41 min.)”, este mesajul publicat de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, pe Facebook.

Vlad Stancu, argint la 400 m liber

De asemenea, ​Vlad Stancu a cucerit medalia de argint în proba de 400 m liber din cadrul Campionatelor Mondiale de Înot pentru Juniori, după ce a terminat pe locul al doilea în finala de la Lima.

​Vlad Stancu a fost înregistrat cu timpul de 3:48.38, fiind întrecut doar de brazilianul Stephan Steverink (3:48.27), în timp ce polonezul Krysztof Chmielewski (3:49.34) a obținut bronzul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE