Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici, după o nouă cursă de aur: "Sunt un tip banal, capabil să inspire oameni!"

Publicat de: Euronews

"Sunt un puști care înoată repede, un tip banal, care e capabil să facă lucruri extraordinare și să inspire oameni. Alături de oameni extraordinari în spatele lui". Așa se descrie David după cursa care i-a adus al doilea titlu de campion mondial la Budapesta.

Într-un interviu acordat televiziunii publice, chiar la ieșirea din bazin și înainte de testarea antidoping, David Popovici, de acum dublu campion mondial la înot, a povestit că este bucuros că a terminat concursul de la Budapesta în mare stil.

Ce pot să spun e că mă bucur că lumea m-a urmărit, că într-un final s-a reușit să se și difuzeze (n.r. competiția, inițial nepreluată în România) astfel încât, sper eu, milioane de români să mă sușțină, sper că v-am făcut mândri!

-David Popovici, campion mondial la 100m și 200m liber

Pentru David urmează o perioadă de pauză, timp "să reflecte la ce s-a întâmplat". Despre mondiale spune simplu:

Nu a fost un concurs la care să mă fi pregătit extraordinar de tare - asta mă face și mai optimist pentru viitor. E un lucru bun că pot să mă surprind în continuare.

-David Popovici, campion mondial la 100m ș 200m liber

Întrebat dacă i se potrivește porecla Racheta din România, dată de comentatorul cursei, David a dovedit din nou o maturitate aparte. A glumit, numind comentariile din social media ale unchiului său drept sursă inițială a Rachetei, dar a concluzionat: "Dacă reușește să inspire lumea, mă bucur!"

David va concura în luna iulie, chiar la București, la Europenele de juniori, programate în perioada 5-10 iulie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE