Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Căldură extremă în vestul Europei. Spania și Franța, printre cele mai afectate

Vestul Europei se confruntă cu un val de căldură extremă și în acest an. Printre cele mai afectate țări sunt Spania și Franța. Temperaturile sunt mai mari cu până la 10-15 grade peste cele normale în această perioadă a anului.

Temperaturile ridicate sunt obișnuite în Spania. Însă Peninsula Iberică se confruntă, și în acest an, cu temperaturi extreme, de până la 40 de grade. Acest val de căldură este cel mai ridicat din ultimii 20 de ani. Experții recomandă persoanelor în vârstă și copiilor să rămână în case, în special în jurul prânzului.

Și Franța se confruntă zilele acestea cu temperaturi neobișnuite. Oamenii caută umbra prin parcuri. Astfel încearcă să evite primul val de căldură din 2022.

Robiart Hermine, rezidentă în Béthune: „Eu sunt pregătită, am ochelarii de soare, crema de protecție solară, medicamente, în cazul în care copilul are o durere de cap sau nu se simte bine. Avem șendvișuri, o sticlă de apă cu gheață și tot ce avem nevoie”.

In Lyon, vizitatorii au profitat de binecunoscutele atracții turistice pentru a se răcori.

André Dubois, pensionar: „Am venit să vizităm orașul Lyon. Ei bine, pentru a vizita Lyonul, trebuie să vii la Fourvière și asta e bine, pentru că Fourvière este la altitudine și e o adiere plăcută care ne răcorește ușor”.

Experții spun că vremea caldă va fi urmată, probabil, de furtuni la sfârșitul săptămânii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE