Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Boris Johnson va lucra într-o televiziune din Marea Britanie. Ce rol va avea fostul premier în anul electoral 2024

Fostul premier britanic Boris Johnson urmează să se alăture echipei postului de televiziune GB News în anul 2024, când va prezenta o serie de emisiuni dedicate alegerilor din Marea Britanie și din Statele Unite, relatează Euronews.com.

În vârstă de 59 de ani, Boris Johnson a demisionat în vara anului 2022, pe fondul mai multor scandaluri, inclusiv cel în care a fost acuzat de organizarea de petreceri Downing Street, în pofida restricțiilor impuse în timpul pandemiei COVID-19.

Fostul premier britanic se alătură mai multor personalități din Partidul Conservator la postul de televiziune, care se prezintă drept un etalon al ”libertății de exprimare”.

Potrivit sursei citate, Johnson va prezenta o serie de emisiuni care vor "expune puterea Marii Britanii în întreaga lume", a anunțat vineri postul de televiziune.

”GB News este un canal rebel cu o audiență fidelă și în creștere”, a declarat Boris Johnson, adăugând că este ”încântat” de ideea de a transmite ”opiniile sale sincere despre politică la nivel mondial”.

Michael Booker, directorul editorial al postului de televiziune, a precizat că instituția media este ”extrem de mândră” că Boris Johnson, ”cel mai influent prim-ministru al generației noastre” și ”un jurnalist incredibil de talentat”, se alătură ”familiei” GB News.

În iunie, Boris Johnson a demisionat din Parlamentul Britanic, după ce o investigație a scos la iveală faptul că a indus în eroare Parlamentul cu privire la petrecerile de la Downing Street, scandal cunoscut sub numele de ”Partygate”.

Ulterior, Johnson a devenit editorialist al publicației britanice Daily Mail, fiind implicat și în diverse activități ca ”speaker”.

Înainte de a intra în politică, unde a deținut mai multe funcții, printre care și cea de primar al Londrei, Boris Johnson și-a început cariera în presă, la publicația The Times. A fost concediat rapid pentru că a fabricat citate.

În 1989, a devenit corespondent la Bruxelles pentru Daily Telegraph, unde a analizat instituțiile europene, înainte de a deveni editorialist politic la Londra pentru cotidianul conservator, precum și pentru revista The Spectator.

De asemenea, postul de televiziune GB News a stârnit controverse în iunie 2021, primind mai multe somații din partea autorității britanică de reglementare a mass-media, Ofcom, pentru încălcarea obligației sale de imparțialitate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE