Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Boris Johnson demisionează din Parlamentul britanic pe fondul scandalului Partygate

Boris Johnson urmează să demisioneze din Parlamentul britanic. Fostul premier a luat această decizie cu efect imediat la scurt timp după ce a primit raportul în cazul anchetei Partygate, relatează BBC.

În raportul elaborat de Comisia parlamentară pentru Privilegii a fost analizat dacă Boris Johnson a indus în eroare Parlamentul cu privire la petrecerile de la Downing Street.

De altfel, Johnson a acuzat că prin ancheta Camerei Comunelor s-ar fi încercat ”alungarea” sa.

”Încă nu au prezentat nici măcar o dovadă că am indus în eroare Camera Comunelor cu bună știință sau din neglijență”, a spus fostul premier britanic.

La începutul lunii iunie, Guvernul de la Londra a refuzat să furnizeze documentele solicitate în cadrul anchetei publice privind gestionarea pandemiei, pe motiv că vrea să sesizeze Justiţia cu scopul ca aceasta să stabilească dacă cererile pentru această anchetă sunt justificate, notează agenția AFP, citată de Agerpres.

În iulie 2022, Justiţia britanică a dispus ca Boris Johnson, la acea vreme premier în exercițiu, să predea o serie de documente parlamentarilor care anchetează dacă el a minţit forul legislativ în momentul în care a negat că a participat la petreceri pe proprietatea Guvernului în perioada în care au fost instituite restricții din cauza pandemiei de COVID-19.

Boris Johnson a fost nevoit să demisioneze de la conducerea Cabinetului britanic în vara lui 2022 după o serie de scandaluri printre care petreceri organizate în plin lockdown.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE