Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi detalii din cazul fetiței ucise și ascunse în canapea. Mama copilei a fost lăsată în libertate după audieri

Mama fetiței de 12 ani care a fost ucisă și ascunsă în lada unei canapele a fost lăsată în libertate deoarece procurorii nu au indicii că ea ar fi implicată în comiterea crimei. Femeia a fost audiată mai multe ore, vineri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

În fața anchetatorilor, mama fetei a dat o declarație coerentă, iar procurorii au ajuns la concluzia că nu există indicii potrivit cărora ea ar avea vreo implicare în comiterea faptei.

Drept urmare, anchetatorii au lăsat-o în libertate, având calitate de martor, conform Agerpres.

Concubinul femeii, dat în urmărire prin Europol

Între timp, concubinul ei, Ilie-Marcel Serbuc, a fost dat în urmărire prin Europol şi încadrat la categoria "periculos". Potrivit anchetatorilor, bărbatul se află în Olanda.

Pe 3 iunie, poliţiştii Secţiei 16 au fost alertați de proprietarul apartamentului în legătură cu faptul că în lada canapelei un sac din plastic, ce emană un miros de putrefacţie.

Inițial, anchetatorii au luat în calcul ipoteza potrivit căreia persoana decedată este o femeie. În schimb, expertiza efectuată de medicii legiști a stabilit că persoana decedată este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui fetei.

Tatăl biologic al fetei este cel care a reclamat dispariţia copilei la începutul lunii mai.

Fata locuia cu chirie împreună cu mama ei şi concubinul acesteia, într-un apartament din cartierul Berceni, Sectorul 4 al Capitalei.

Din primele informaţii, mama şi concubinul ei ar fi părăsit ţara în urmă cu o lună, iar femeia a fost depistată marţi în Catalunya - Spania, după ce a fost confruntată de colegii ei de muncă de la o fermă.

Ulterior, femeia a venit singură în România, pentru a fi interogată de anchetatori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE