Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Zmeura de Aur 2023. „Blonde”, filmul biografic despre Marilyn Monroe, are cele mai multe nominalizări

De Mirabela Vasile  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

„Blonde”, filmul biografic despre Marilyn Monroe, a avut cele mai multe nominalizări - opt - la Razzie Awards (Zmeura de Aur).

Au fost nominalizări inclusiv la categoria „cel mai prost film”, iar actorul Tom Hanks, care deţine două trofee Oscar în palmares, a fost nominalizat la categoriile „cel mai prost actor” şi „cel mai prost actor în rol secundar”, informează Reuters.

Premiile Zmeura de Aur (Razzie Awards), ajunse la cea de-a 43-a ediţie, parodiază premiile Oscar şi „recompensează” cele mai neinspirate filme şi interpretări actoriceşti.

Andrew Dominik, regizorul ''Blonde'', şi Netflix au fost criticaţi dur de specialişti pentru portretizarea sexistă şi crudă a lui Marilyn Monroe, interpretată de Ana De Armas.

Criticul de film Manohla Dargis, de la New York Times, a scris: „Având în vedere toate umilinţele şi grozăviile pe care le-a îndurat Marilyn Monroe în timpul celor 36 de ani de viaţă, este o uşurare că nu a trebuit să suporte şi vulgarităţile din 'Blonde', cea mai recentă creaţie de divertisment care o exploatează”.

Razzie Awards nu l-au cruţat anul acesta nici pe Tom Hanks, nominalizat în categoria „cel mai prost actor” pentru rolul Geppetto din producţia Disney „Pinocchio” şi în categoria „cel mai prost actor în rol secundar” pentru rolul colonelului Tom Parker în pelicula „Elvis”.

Distribuie

Taguri