Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bill Granger a murit. Bucătarul australian considerat ”nașul” pâinii prăjite cu avocado avea 54 de ani

Renumitul bucătar australian Bill Granger, considerat ”nașul” pâinii prăjite cu avocado, a murit, la vârsta de 54 de ani. El s-a stins din viață în ziua de Crăciun, pe un pat de spital din Londra, având alături soția și cele trei fiice, relatează The Guardian.

Colegii bucătari, celebrități și iubitori ai restaurantelor sale i-au adus un ultim omagiu, după ce familia Granger a confirmat pe Instagram că bucătarul a decedat în ziua de Crăciun.

Cine a fost Bill Granger, ”nașul” pâinii prăjite cu avocado

Bill Granger s-a născut în orașul australian Melbourne și a devenit cunoscut la nivel mondial datorită cărților culinare pe care le-a scris și datorită rețelei de restaurante pe care a dezvoltat-o. Autodidact și cu o carieră de peste trei decenii, bucătarul australian este principalul responsabil pentru popularitatea pâinii prăjite cu avocado. A ieșit în evidență prin stilul aparte de a pregăti micul dejun și brunch-ul australian.

În 1993, Granger a renunțat la studiile școlii de arte și s-a mutat la Sydney, unde și-a deschis primul restaurant în suburbia Darlinghurst. Localul a devenit cunoscut datorită preparatelor proaspete și micului dejun, servit la o masă comună.

Șase ani mai târziu, bucătarul australian și soția sa, Natalie Elliott, au extins afacerea la nivel global și au ajuns să dețină 19 restaurante în Australia, Marea Britanie, Japonia și Coreea de Sud.

Bill Granger este autorul a 14 cărți de gătit și a prezentat cinci emisiuni culinare de televiziune. În ianuarie 2022, a fost distins cu medalia onoare pentru servicii aduse Australiei.

"Va rămâne în amintirea tuturor ca «Regele micului dejun», pentru că a transformat mâncarea fără pretenții în ceva special, (...) și pentru că a contribuit la popularizarea mâncării obișnuite australiene în întreaga lume

Va fi profund regretat de toți, pierderea sa fiind cel mai profund resimțită de familia sa adorată, care este recunoscătoare pentru toată dragostea și sprijinul acordat", a scris familia sa pe rețelele de socializare.

Jamie Oliver, după moartea lui Bill Granger. ”Avea un stil extraordinar de gătit”

Jamie Oliver i-a adus un omagiu lui Granger ca fiind un "om minunat [și] un suflet calm și bun".

"[El] avea o ușurință și un stil [extraordinar] de gătit care nu putea veni decât din Australia. În urmă cu mai multe luni, îmi amintesc că am mers la primul său restaurant din Sydney, în Darlinghurst... [era] cu ani înainte de timpul său”, a scris Jamie Oliver

În Londra, Granger a înființat lanțul Granger & Co, cu restaurante în Chelsea, Clerkenwell, Notting Hill, Kings Cross și Marylebone.

Actorul Hugh Jackman, despre bucătarul Bill Granger: ” A fost o sursă de inspirație”

Actorul australian Hugh Jackman și fosta sa parteneră Deborra-Lee Furness au declarat că Bill Granger le era un prieten care le va lipsi ”mult"

"Talentul său, bucuria lui de a trăi, modul în care aducea oamenii împreună și angajamentul său față de familie au fost o sursă de inspirație", au spus ei într-o declarație comună.

Gwyneth Paltrow a declarat că vestea decesului lui Granger a fost, pentru ea, una "sfâșietoare".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE