Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații în Australia: Șuvoaiele de apă au adus crocodili pe străzile orașelor

Ploaia s-a potolit în nord-estul Australiei, afectat de inundații, dar mai multe orașe au rămas izolate în urma precipitațiilor record aduse de ciclonul Jasper.

Râurile s-au revărsat, iar locuitorii din unele zone s-au trezit alături de crocodilii aduși de inundații.

Forțele de apărare australiene au trimis două elicoptere pentru a salva rezidenții blocați în comunitatea Wujal Wujal, locuită de aborigeni. Unii au petrecut ore întregi pe acoperișul unui spital înainte de a se putea muta pe terenuri mai înalte.

Steven Miles, premierul statului Queensland: Evacuarea comunității din Wujal Wujal este în curs de desfășurare. Elicopterele Chinook sunt în drum spre Wujal Wujal acum. Vreau să le spun acelor rezidenți care au așteptat - știu că sunteți obosiți, uzi și nu vă simțiți deloc confortabil, dar ajutorul este pe drum de îndată ce am putut să îl trimitem, va ajunge sprijin acolo pentru voi.

Autoritățile speră că aproximativ 120 de persoane vor fi evacuate marți și că operațiunile de salvare vor continua până miercuri, dacă va fi necesar.

Anthony Albanese, premierul Australiei: Este un moment dificil pentru locuitorii din nordul îndepărtat al Queenslandului, afectați de inundații; ce putem să facem este să lucrăm cât mai aproape posibil cu guvernul local, cu administrația locală și cu toate autoritățile pentru a ne asigura că facem această recuperare cât mai repede posibil. Spun, de asemenea, că după ce apele inundațiilor s-au retras și după ce o parte din daune s-au redus, unele urme vor rămâne totuși.

Distrugerile au fost provocate de un ciclon tropical de categoria 2, care a trecut recent peste partea de nord-est a Australiei. Vânturile puternice au făcut puține pagube comunităților din zonă, dar ploile abundente care au lovit regiunea au dus la inundații de amploare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE