Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iarnă grea în Rusia: Gerul puternic și ninsorile au afectat mai multe regiuni

Iarna grea a pus stăpânire pe Rusia. Gerul puternic și ninsorile abundente au afectat mai multe regiuni din țară.

Cel mai frig este însă în Siberia. În mai multe zone, se circulă greu pe drumuri, iar autoritățile din mai multe sate și orașe i-au îndemnat pe oameni să se adăposteacă în case.

În Orientul Îndepărtat al Rusiei, viscolul a perturbat traficul aerian. Companiile locale aeriene au amânat zeci de zboruri. Mai multe școli și grădinițe au fost închise.

Drumuri blocate și localități fără curent electric

Drumurile din mai multe regiuni siberiene sunt acoperite de straturi de gheață și de zăpadă. Iar mai multe localități au rămas fără curent electric din cauza viscolului.

Localnică: Este greu și foarte alunecos, iar mașina derapează pe gheața asta. Bineînțeles, este dificil de condus.

Localnic: Trebuie să merg doi kilometri. Și apoi încă doi kilometri în acea direcție. Ne este adusă apa. Cum să ajungă camionul cu apă la noi? Rămânem fără apă. Va trebui să topim zăpada.

Departamentul pentru situații de urgență din regiunea Magadan din Siberia a emis avertizări din cauza ninsorilor abundente și a vântului puternic.

Autoritățile au emis avertismente pentru localnici

Alexey Krylov, reprezentant al Departamentului pentru situații de urgență, regiunea Magadan: Departamentul pentru Situații de Urgență din regiunea Magadan le recomandă locuitorilor să nu părăsească localitățile pe o astfel de vreme.

Meteorologii se așteaptă ca cea mai friguroasă zi să fie 17 decembrie. Săptămâna trecută, autoritățile din Moscova au înregistrat ninsori record pentru această perioadă, iar în Siberia temperaturile au scăzut până la minus 50 de grade Celsius.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE