Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Betleemul, pregătit pentru Crăciun. Mii de turiști pot vizita Biserica Nașterii, după doi ani de pandemie

Betleemul, considerat locul nașterii lui Christos, s-a pregătit de Sărbătoarea Crăciunului. După doi ani de pandemie, mii de turiști pot vizita din nou Biserica Nașterii Domnului construită chiar pe locul unde se crede că s-a născut Iisus din Nazaret.

Înainte de pandemia de Covid-19, mii de oameni din lumea întreagă veneau în pelerinaj la Betleem, pentru a sărbători Ziua Nașterii lui Isus, una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății. Lucrurile încep să revină la normal, încet, încet.

Poliția palestiniană a ridicat baricade în Piața Manger, acolo unde au loc principalele procesiuni dedicate Crăciunului.

Rula Maayah, ministrul Palestinian al Turismului: „Anul acesta sărbătorim Crăciunul într-un mod foarte diferit față de anul trecut, când nu au fost pelerini sau turiști străini. Anul acesta lucrurile sunt total diferite, celebrăm Crăciunul cu pelerini veniți din toată lumea.”

Autoritățile palestiniene au început să primească din nou vizitatori, începând cu luna martie. În total, până acum, au venit în jur de 700.000 de turiști.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE