Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Baronul drogurilor, capturat. Caro Quintero este fondatorul Cartelului Guadalajara

Publicat de: Euronews

Baronul drogurilor din Mexic a fost arestat, după o operațiune care s-a încheiat cu o tragedie. Un elicopter cu pușcași marini s-a prăbușit, în timpul misiunii de capturare, iar 14 persoane au murit.

Caro Quintero este acuzat că a orchestrat mai multe crime, printre care uciderea unui agent al Agenției americane pentru combaterea drogurilor. Victima a fost răpită și torturată drept răzbunare pentru un raid al autorităților mexicane care avusese loc la ferma de marijuana a lui Quintero. El era pe lista FBI a celor mai căutați zece fugari. Pe capul lui exista și o recompensă de 20 de milioane de dolari.

Baronul drogurilor din Mexic este printre fondatorii Cartelului Guadalajara, una dintre cele mai puternice organizații de trafic de droguri din America Latină din anii '80. El a fost prins cu ajutorul lui Max, un câine al marinei mexicane. Traficantul se ascundea în niște tufișuri, în zona montană din nordul statului Sinaloa.

Inspirație pentru serialul Narcos, de pe Netflix

Evenimentele de atunci au devenit subiect de film în serialul Narcos. Bărbatul a fost eliberat din închisoare în 2013, după 28 de ani și a continuat să se ocupe de traficul de droguri, ca lider al Cartelului Sinaloa.

Curtea Supremă din Mexic a anulat ulterior decizia de eliberare, iar Statele Unite au cerut extrădarea lui.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE