Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O jurnalistă a postului Al Jazeera, împușcată mortal în Cisiordania

Jurnalista Shireen Abu Akleh a fost împușcată mortal, miercuri, în timp se afla în mijlocul confruntărilor dintre armata israeliană și palestinieni, în sectorul Jenin din Cisiordania. Jurnalista de la Al Jazeera purta o vestă cu inscripția „Presă”, când a fost ucisă.

Postul de televiziune Al Jazeera trage la răspundere guvernul israelian pentru uciderea intenționată a jurnalistei și pentru încălcarea dreptului mass-mediei de a-și îndeplini datoria.

„Într-o crimă flagrantă, încălcând legile și normele internaționale, forțele de ocupație israeliene au asasinat-o cu sânge rece pe corespondenta Al Jazeera în Palestina, Shireen Abu Akleh, țintindu-o cu gloanțe reale, în această dimineață, miercuri, 11 mai 2022, în timp ce ea își desfășura activitatea de jurnalist, purtând în mod evident o jachetă de presă care o identifică ca jurnalist, care documenta, la acel moment asaltul forțelor israeliene asupra unei tabere de refugiați din Jenin, Cisiordania.”, transmite Al Jazeera.

Un alt producător de televiziune, Ali al-Samudi, a împușcat în spate, în timp ce documenta același eveniment, el fiind fizic stabil, dar sub tratament, potrivit postului Al Jazeera.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE