Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bard, chatbot-ul de Inteligență Artificială de la Google, a devenit disponibil în 180 de țări

Google elimină lista de așteptare pentru chatbot-ul Bard și face ca sistemul să fie disponibil în limba engleză în 180 de țări și teritorii. De asemenea, adaugă o multitudine de funcții noi la chatbot-ul său, inclusiv baza pentru utilizarea în noi limbi (japoneză și coreeană), modalități mai ușoare de a exporta textul către Google Docs și Gmail, căutare vizuală și un mod întunecat de utilizare.

Bard a fost lansat, în urmă cu două luni, pentru anumiți utilizatori selectați special din SUA și Marea Britanie. Chatbot-ul – despre care compania mamă încă subliniază că este un experiment și nu un înlocuitor al motorului său de căutare Google – este mai slab în comparație cu aplicațiile concurente, precum ChatGPT de la OpenAI sau noul chatbot Bing de la Microsoft, transmite The Verge.

În mod special, Bard a făcut o eroare chiar în prima sa demonstrație publică (deși această problemă este comună tuturor acestor roboți). Acum, Google adaugă o mulțime de funcții noi pentru Bard, care ar trebui să-l ajute să-și îmbunătățească răspunsurile generale și capacitatea de utilizare.

Bard și căutarea vizuală

Pentru utilizări mai generale, Google îl va transforma pe Bard într-un chatbot mai vizual, cu capacitatea de a analiza imagini, de a oferi imagini ca răspunsuri pentru interogările utilizatorilor și de a genera imagini folosind AI (o caracteristică nouă care apare „în lunile următoare” alimentată de software-ul Adobe Firefly).

O funcție mai interesantă este capacitatea de a solicita sistemului să creeze răspunsuri pe baza unei imagini. Bard este cuplat la Google Lens, prin care este capabil să identifice obiectele din imagini.

Google oferă ca exemplu trimiterea unei fotografii către Bard cu câinii utilizatorului, alături de solicitarea: ”Bard, scrie o poveste despre ce vezi în imagine”, iar Bard va scrie apoi ceva relevant pentru caracteristicile acestora, putând să identifice, de exemplu, rasele câinilor din fotografie.

Deși aceste noi funcții reprezintă un mare upgrade pentru Bard, rămâne o întrebare mai existențială pentru acest serviciu virtual: pentru ce a fost inventat Bard? Deși Google subliniază că botul nu este un înlocuitor pentru funcția de căutare a motorului, acest lucru nu-i împiedică pe oameni să-l folosească în acest mod.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE