Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Analiștii de securitate Meta avertizează asupra site-urilor clonă care arată ca ChatGPT și pot fura datele utilizatorilor

În noul raport de securitate al companiei, Meta împărtășește faptul că operatorii de malware și spammerii urmăresc tendințele și subiectele de mare angajament care atrag atenția oamenilor. Bineînțeles, cea mai mare tendință tehnologică în acest moment este reprezentată de chatbots cu inteligență artificială precum ChatGPT, Bing și Bard, astfel încât, utilizatorii ar putea folosi o versiune falsă a acestora, fără să realizeze acest lucru, potrivit The Verge.

Analiștii de securitate Meta au descoperit aproximativ 10 forme de malware care se prezintă ca instrumente legate de chatboturi AI, precum ChatGPT, începând cu luna martie. Unele dintre acestea există ca extensii de browser și bare de instrumente (clasice) - fiind disponibile chiar și prin intermediul unor magazine web oficiale fără nume. The Washington Post a raportat luna trecută despre modul în care aceste escrocherii false ChatGPT au folosit reclamele de pe Facebook ca o altă modalitate de răspândire.

Cum sunt furate datele?

Unele dintre site-uri clonă ChatGPT malițioase au chiar și inteligență artificială încorporată pentru a arăta ca și cum ar fi un chatbot legitim. Meta a continuat să blocheze peste 1.000 de linkuri unice către iterațiile malware descoperite, care au fost partajate pe platformele sale. Compania a furnizat, de asemenea, contextul tehnic privind modul în care escrocii obțin acces la conturi, care include deturnarea sesiunilor logate și menținerea accesului.

Pentru orice afacere care a fost deturnată sau închisă pe Facebook, Meta oferă un nou flux de asistență pentru a remedia și a redobândi accesul la acestea. În general, paginile de afaceri cedează în fața hackerilor deoarece utilizatorii individuali de Facebook care au acces la ele sunt ținta unor programe malware.

Acum, compania implementează noi conturi de lucru Meta care susțin serviciile de autentificare unică (SSO) existente și, de obicei, mai sigure, de la organizații care nu au nicio legătură cu un cont personal de Facebook. Odată ce un cont de afaceri este migrat, ei speră că va fi mult mai dificil pentru a fi atacat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE