Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Microsoft adaugă noul Bing pe computerele Windows, în efortul de a lansa inteligența artificială

Microsoft a adăugat motorul său de căutare Bing recent actualizat la software-ul său Windows pentru computere,în efortul de a lansa inteligenţa artificială (AI), transmite Reuters.

Actualizarea Windows 11, cea mai recentă efectuată pentru produsele Microsoft din această lună, arată modul în care producătorul de software din Redmond, Washington, avansează în privinţa AI, în ciuda atenţiei recente atrase asupra tehnologiei sale.

Sistemul de operare Microsoft va include noul Bing în caseta de căutare a computerelor desktop, care ajută o jumătate de miliard de utilizatori lunar să navigheze în fișierele lor și pe internet, a spus compania.

Motorul, încă în modul de previzualizare

Motorul de căutare în sine este încă într-un mod de previzualizare, accesibil pentru mai mult de 1 milion de oameni din 169 de țări, cu o listă de așteptare pentru alții, a spus Microsoft.

Compania a scos pe piață chatbot-ul bazat pe inteligență artificială pentru Bing, în dorința de a câștiga cota de piață de la Google Alphabet Inc (GOOGL.O), mișcându-se mai rapid cu software-ul de căutare asemănător ChatGPT.

Microsoft a analizat feedback-ul cu privire la noul Bing înainte de o lansare mai largă. Se pare că chatbot-ul AI al motorului a făcut declaraţii dedragoste sau i-a ameninţat pe unii utilizatori, ceea ce a determinat compania să limiteze discuţiile lungi despre care a spus că au ”provocat” răspunsuri pe care nu le-ar fi dat intenţionat.

Pe lângă noul Bing, actualizarea Microsoft pentru Windows va include software care se poate conecta la mesajele şi apelurile iPhone, începând cu un set limitat de utilizatori, a spus compania.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE