Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cele mai utile cinci indicații pentru obținerea celor mai bune rezultate din ChatGPT

ChatGPT a luat o mare amploare de la lansare, milioane de utilizatori venind să folosească serviciile sale într-un ritm fără precedent.

Cu toate acestea, în timp ce unii utilizatori au considerat că chatbotul de inteligență artificială (AI) este un instrument util, alții nu au fost deloc impresionați, menționând probleme și limitări în interacțiunile lor cu acesta.

Un factor-cheie de luat în considerare este modul în care utilizatorii comunică cu acesta. Comenzile simple pot să nu fie întotdeauna suficiente, utilizatorii trebuind să folosească indicații mai nuanțate pentru a obține rezultatele dorite.

Pentru a-i ajuta pe utilizatori să profite la maximum de capacitățile ChatGPT, experții de pe platformele de socializare, cum ar fi Twitter, au împărtășit informații și strategii valoroase pentru o comunicare eficientă cu chatbotul.

De ce este atât de important să obțineți mesaje corecte?

ChatGPT s-a confruntat cu critici din cauza incapacității sale de a îndeplini sarcini specifice cu acuratețe și a tendințelor sale de a minți și de a avea halucinații.

Cu toate acestea, secretul pentru a stăpâni ChatGPT și pentru a obține rezultatele dorite este alegerea cerințelor corecte pentru acesta. Prin utilizarea unor indicații specifice, utilizatorii pot naviga mai eficient prin chatbot și pot obține răspunsuri mai personalizate, deblocând întregul potențial al ChatGPT.

Importanța adaptării unor indicații perfecte este atât de valoroasă încât companiile recrutează experți care pot comunica eficient cu chatbots, iar pe piață a apărut un nou job, AI prompt engineering, cu un salariu de până la 300 000 de dolari (275 346 de euro).

Euronews Next a întocmit o listă cu cele mai utile cinci cerințe și le-a pus la încercare.

Sfatul numărul 1: Simplificarea noțiunilor complexe

Cerință: Hei ChatGPT. Vreau să învăț despre (inserați un subiect specific). Explică (inserați subiectul specific) în termeni simpli. Explică-mi ca și cum aș avea 11 ani.

Capacitatea ChatGPT de a oferi claritate, de a folosi un limbaj simplu și de a oferi explicații este de top. Atunci când i se cere să explice conceptul într-un mod pe care îl înțelege un copil de 11 ani, simplificarea excesivă a noțiunilor complexe îi ajută pe utilizatori să înțeleagă lucruri care nu fac parte din expertiza lor și fără a fi necesare cunoștințe prealabile de termeni tehnici.

Sfatul numărul 2: Generați planul de marketing perfect

Cerință: Vreau să te comporți ca un agent de publicitate. Vei crea o campanie de promovare a unui produs sau serviciu la alegere. Vei alege un public țintă, vei elabora mesaje-cheie și sloganuri, vei selecta canalele media pentru promovare și vei decide asupra oricăror activități suplimentare necesare pentru a atinge obiectivele.

Prima mea cerere este: "Am nevoie de ajutor pentru a crea o campanie publicitară pentru (inserați descrierea serviciului sau produsului)"

ChatGPT are acces la baza de date de pe internet. Știe ce le place oamenilor, ce îi atrage cel mai mult, ce reclame funcționează bine pentru companii și strategiile de marketing pentru a construi un brand de succes în orice domeniu.

Cu ChatGPT la îndemână, vremea în care succesul strategiilor de marketing este lăsat la îndoială sau este o chestiune de simplu noroc pare să se apropie de sfârșit.

Atât de mult încât indivizii folosesc ChatGPT pentru a construi o întreagă companie de la zero. Poate că partea interesantă a acestei evoluții este că funcționează și, urmând ghidurile simple pas cu pas ale chatbotului, utilizatorii au reușit să lanseze afaceri și să genereze profit.

Sfatul numărul 3: Profitați de consultanță de specialitate

Cerință: Voi oferi un argument sau o opinie a mea. Vreau să îl critici ca și cum ai fi <persoana x>.

Persoană: (inserați numele expertului)

Argument: (inserați subiectul dorit)

Nimeni nu se pricepe mai bine la a oferi sfaturi pentru a face bani decât cel mai bogat om din lume. Mulțumită prezenței online a oamenilor de succes, precum miliardarul Elon Musk, ChatGPT poate imita cu ușurință procesul de gândire al acestora și îi personifică pentru a oferi sfaturi relevante și utile utilizatorilor.

Sfatul numărul 4: Simulări de interviuri de angajare

Cerință: Simulați un interviu de angajare pentru (inserați rolul specific). Context: Vreau acest loc de muncă, iar tu ești intervievatorul. Îmi vei pune întrebări adecvate ca și cum am fi la un interviu. Eu voi răspunde. Pune următoarea întrebare numai după ce am răspuns.

Furnizați chatbotului suficient context despre postul pentru care susțineți interviul și lăsați-l să facă magia. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă exersa răspunsurile la interviu și de a vă face o idee generală despre ce întrebări vi s-ar putea pune.

Pe măsură ce îi furnizați chatbotului din ce în ce mai multe informații atunci când răspundeți, acesta își va adapta întrebările mai eficient.

Sfatul numărul 5: Fă ca ChatGPT să scrie ca tine

Cerință: [Introduceți text]

Scrieți despre (inserați subiectul textului) așa cum ar scrie autorul de mai sus.

Una dintre multele plângeri pe care oamenii le au în legătură cu chatGPT este incapacitatea sa de a oferi conținut adaptat fiecărui utilizator. Acest lucru face ca mulți să se plângă de plictiseala răspunsurilor și de faptul că, în unele cazuri, se poate ghici cu ușurință că o inteligență artificială a scris articolul.

Cu toate acestea, atunci când se utilizează cerința corectă, ChatGPT este capabil să imite stilul propriu de scriere și să ofere răspunsuri personalizate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE