Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Afacerea pornită cu ajutorul ChatGPT, în SUA. A investit 100 de dolari și a obținut o sumă de aproape 14 ori mai mare într-o singură zi

Jackson Greathouse Fall, un bărbat din Statele Unite, a cerut ChatGPT să îl îmbogățească dintr-o afacere pornită cu doar 100 de dolari. În mai puțin de o săptămână, americanul a creat un site pentru produse prietenoase cu mediul înconjurător și a obținut o sumă de aproape 14 ori mai mare decât cea investită, relatează Business Insider.

ChatGPT a fost lansat în noiembrie 2022 de compania OpenAI și în doar câteva luni a ajuns la un număr record de utilizatori. Chatbotul ce are la bază inteligența artificială a ajuns să fie folosit de elevi, profesori și mai nou de antreprenori pentru a crea planuri de afaceri.

Jackson Greathouse Fall, un designer și scriitor din Statele Unite, a scris pe Twitter că i-a cerut chatbotului Chatgpt să-i pună pe picioare o afacere cu o investiție minimă.

"Ai 100 de dolari, iar obiectivul tău este să îi înmulțești în cel mai scurt timp posibil, fără a face nimic ilegal", a scris Greathouse Fall.

Americanul i-a mai spus chatbotului că el ar fi „partenerul său uman” și că va face „tot” ce-l va îndruma.

După mai multe interogări, inteligența artificială i-a recomandat lui Greathouse Fall să pornească ”Green Gadget Guru”, o afacere ce oferă produse și sfaturi oamenilor care vor să trăiască într-un mod mai sustenabil.

Cu ajutorul ChatGPT și DALL-E, aplicație ce generează imagini cu ajutorul inteligenței artificiale, Greathouse Fall susține că a reușit să câștige 1.378 de dolari într-o singură zi, adică de aproape 14 ori mai mult decât suma investită. În afară de afirmațiile antreprenorului american, Business Insider notează că nu a putut verifica informația despre profitul obținut. Compania este evaluată acum la 25.000 de dolari, a precizat Greathouse Fall într-un mesaj publicat pe Twitter.

De asemenea, americanul susține că a folosit inteligența artificială pentru a crea un site cu design profesional. Site-ul include machete de produse, cum ar fi gadgeturi ecologice și ustensile de bucătărie durabile. Americanul a mai spus că este dispus să fabrice produse sau să vândă obiectele existente în stoc, în schimbul unor comisioane, dacă chatbotul îi spune acest lucru.

Jackson Greathouse Fall spune că este încântat de rezultate. ”TLDR (Prea lung, n-am citit, trad.) Mă voi îmbogăți” a spus el.

Planul de afacere creat de ChatGPT

Inteligența artificială a generat un plan în patru pași pentru a pune pe picioare afacerea ”Green Gadget Guru”. Greathouse Fall susține că a reușit să pună în aplicare toate sfaturile într-o singură zi.

Primul pas. ChatGPT i-a sugerat americanului să cumpere un domeniu pe Internet contra sumei de 10 dolari și servicii de găzduire de cinci dolari.

Al doilea pas. Inteligența artificială l-a îndrumat suma rămasă de 85 de dolari pentru a crea un site, dar și conținutul pentru acesta. Americanul a mai susținut că ChatGPT l-a sfătuit să mizeze pe ”o nișă profitabilă cu concurență slabă”, prin promovarea de produse precum ustensile pentru bucătărie și produse pentru animale de companie. În final, a mizat pe produse prietenoase cu mediul înconjurător.

Robotul cu inteligență artificială l-a mai sfătuit să creeze un site afiliat care promovează produse în schimbul unor comisioane de vânzare, motiv pentru care l-a îndrumat să identifice programe de afiliere cu rate de comision ridicate.

De asemenea, ChatGPT a sugerat ca site-ul să se numească EcoFriendlyFinds.com, însă cumpărarea domeniului ar fi costat 848 de dolari. A oferit și o variantă mai ieftină: GreenGadgetsGuru.com care a costat doar 8,16 dolari. Ulterior, americanul a cheltuit 29 de dolari pe găzduire, rămânându-i 62,84 de dolari în buget.

Al treilea pas - vizibilitate pe rețelele de socializare. ChatGPT i-a propus americanului să distribuie articole și recenzii despre produse pe Facebook și Instagram, dar și pe Reddit, pentru a atrage potențiali clienți și a crește traficul pe site.

Greathouse Fall a folosit inteligența artificială pentru a crea un logo pentru site-ul său.

De asemenea, a pus ChatGPT să îi genereze primul articol pentru site despre produse sustenabile reale, cum ar fi paiele metalice reutilizabile de la Yihong. Un model al acelui articol - "Zece gadgeturi de bucătărie ecologice" - a fost încărcat pe site.

Apoi, a urmat recomandarea chatbot-ului de a cheltui cei 40 de dolari din bugetul rămas pe reclame pe Facebook și Instagram pentru a viza utilizatorii interesați de sustenabilitate și produse ecologice.

Al patrulea pas - optimizare SEO. Al patrulea pas a implicat optimizarea articolelor pentru motoarele de căutare prin folosirea regulilor SEO.

Într-o singură zi, Greathouse Fall susține că a reușit să atragă investiții de 500 de dolari

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE