Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Băncile neobișnuit de înalte din Copenhaga trag un semnal de alarmă cu privire la schimbările climatice

Dacă vă plimbați prin Copenhaga s-ar putea să vedeți bănci foarte înalte de-a lungul străzilor și un canal TV le-a instalat, dar nu pentru a le filma, potrivit euronews.com.

Băncile sunt mai înalte cu 85 cm decât băncile normale.

„Conform ONU, nivelul mării la nivel global va crește cu până la un metru înainte de sfârșitul secolului și asta va avea, de asemenea, un impact mare asupra Danemarcei dacă nu acționăm acum”, potrivit Kasper Adsbøll, din cadru canalului de televiziune TV2.

„The Copenhagen Bench - 2100 Edition” face parte din campania „Pământul nostru – responsabilitatea noastră” a canalului. Proiectul își propune să facă publicul să se gândească la schimbările climatice și la pericolul creșterii nivelului mării.

Fiecare dintre cele zece bănci din oraș este prevăzută cu o placă de cupru pe care scrie: „Inundațiile vor deveni parte din viața noastră de zi cu zi dacă nu începem să facem ceva în privința climei noastre”.

Potrivit celui mai recent raport ONU privind clima, nivelul mării ar putea să crească cu până la un metru până în 2100, dacă încălzirea globală continuă.

Danemarca, și în special Copenhaga, este o regiune foarte joasă. Părți ale capitalei se află la doar câțiva metri deasupra nivelului mării, lăsând-o expusă impactului imediat al creșterii nivelului apei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE