Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avertisment privind schimbările climatice. ONU: Lumea se va confrunta cu fenomene devastatoare

Omenirea face prea puțin pentru a preveni încălzirea globală, iar în următorii ani ar putea să se confrunte cu fenomene devastatoare. Avertizările au fost emise de Organizația Națiunilor Unite în ultimul său raport privind schimbările climatice.   

Organizația Națiunilor Unite atrage atenția că lumea nu face suficient pentru a combate încălzirea globală. Deși anul trecut, în timpul Conferinței ONU privind schimbările climatice din Scoția, toate țările au fost de acord să revizuiască și să consolideze planurile lor climatice, doar 24 din 193 de națiuni au prezentat planuri actualizate.

Un motiv aparte de îngrijorare este faptul că principalele trei gaze cu efect de seră - dioxidul de carbon, metanul și protoxidul de azot - au atins niveluri record în atmosferă anul trecut. Potrivit experților, această situație confirmă că lucrurile nu se schimbă în direcția dorită.

Petteri Taalas, Secretar General al Organizației Meteorologice Mondiale: La toate aceste trei gaze am doborât iarăși noi recorduri, deci nu am văzut nicio îmbunătățire reală a atmosferei până acum. De exemplu, în ultimii doi ani, am văzut lockdown-uri în multe țări, unde emisiile de dioxid de carbon au scăzut, dar din cauza duratei de viață foarte lungi, nu am observat nicio îmbunătățire a atmosferei.

Raportul a fost lansat înainte de Conferința privind schimbările climatice ce se va desfășura în Egipt în mai puțin de două săptămâni.

În condițiile în care lumea deja se confruntă cu furtuni, valuri de căldură extremă și inundații puternice, experții avertizează că e nevoie de acțiuni urgente pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE