Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Autostrada Transilvania, încă un vis. Ce spune ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, despre proiect

Autostrada Transilvaniei trebuia finalizată încă din anul 2012, însă, după trei contracte reziliate, nici în zi de astăzi nu se știe când va fi gata. Cseke Attila, ministrul Dezvoltării a fost invitat în platoul Euronews România, unde a vorbit despre acest subiect.

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării: „Din păcate, acolo au fost deja trei licitații de-a lungul timpului. Toate cele trei contracte s-au reziliat și nu avem astăzi antreprenor. Colegii de la Ministerul Transportului lucrează la o nouă procedură. În situația actuală, de la Târgu Mureș poți să te duci până la autostradă, până la Oradea și să treci în țara vecină pe autostradă deja este altceva. Atâta timp cât această autostradă Transilvania face legătura doar între Cluj și Târgu Mureș, care este o legătură importantă, dar ea extinzându-se către Oradea și către granița de vest, traficul va fi cu totul altceva. Va decongestiona altfel traficul pe DN1.”

Ministrul a fost întrebat de ce este atât de dificil de găsit o firmă care să se ocupe de construirea autostradei.

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării: „Nicio lucrare publică nu este identică. Ține de politica investițională sau politica de desfășurare a unor lucrări a fiecărei firme, dacă vine la o achiziție publică sau nu. Evident, pentru statul român, care este un finanțator important pe partea de construcții, e de preferat să avem mai mulți antreprenori care licitează, pentru că asta înseamnă concurență, posibilitatea de a avea un preț mai bun, posibilitatea de a avea o calitate mai bună.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE